Επιδοτήσεις «fast track» με φόντο τις επενδύσεις

Ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξηΜε υπεύθυνη δήλωση του επενδυτή και χωρίς να απαιτείται η επιτόπια επίσκεψη των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων θα μπορεί πλέον να πιστοποιείται η υλοποίηση του 50% του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των επενδύσεων που υπάγονται στον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016. Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Οικονομίας φιλοδοξεί να επιταχύνει την πορεία υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων. 

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, η πιστοποίηση του 50% του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της επένδυσης από τους ίδιους τους επιχειρηματίες θα ανοίγει τον δρόμο για την άμεση λήψη και της ανάλογης επιδότησης, κάτι που ως τώρα αποτελούσε ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία. Σημειώνεται ότι προβλέπεται και αναλογική εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης στα επενδυτικά σχέδια του νόμου 3908/2011.

Πιστοποίηση

Ο επιχειρηματίας θα μπορεί να επιλέγει για την πιστοποίηση της υλοποίησης του 50% του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της επένδυσής του είτε τη διενέργεια του αιτούμενου ελέγχου από όργανο ελέγχου που συγκροτείται με τυχαία κλήρωση από το Εθνικό Μητρώο Πιστοποιημένων Ελεγκτών είτε να βεβαιώνει με δική του ευθύνη, που θα συνοδεύεται με αντίστοιχες βεβαιώσεις – υπεύθυνες δηλώσεις από ορκωτό ελεγκτή και όπου απαιτείται από πολιτικό μηχανικό, μηχανολόγο μηχανικό ή άλλης επαγγελματικής ειδικότητας φυσικού προσώπου, τη σύμφωνη με τους όρους του θεσμικού πλαισίου του νόμου 4399/2016 και της απόφασης υπαγωγής υλοποίηση των μέχρι τον χρόνο της υποβολής του αιτήματος δαπανών της επένδυσής του.
Κατόπιν ελέγχου της πληρότητας των στοιχείων η αρμόδια υπηρεσία θα εκδίδει απόφαση για την πιστοποίηση της υλοποίησης του 50%.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα