Η Πορτάρα της Νάξου στα 29 απειλούμενα μνημεία της Γης

Ο ναός του Απόλλωνα στη Νάξο είναι ένα από τα 29 απειλούμενα μνημεία του πλανήτη, τα οποία αποτυπώθηκαν ψηφιακά……από την Google με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, που γιορτάστηκε χθες.

Η Google, μετά την περσινή δράση της, το Open Heritage, φέτος αποφάσισε να επεκτείνει περαιτέρω το πρόγραμμα αυτό με στόχο όχι μόνο να διατηρεί, ψηφιακά, μνημεία που απειλούνται, αλλά να κάνει την ιστορία τους και τα δεδομένα που έχει συλλέξει για αυτά διαθέσιμα στις μελλοντικές γενιές ερευνητών, εκπαιδευτικών και σπουδαστών.

Εκτός από τον ναό του Απόλλωνα ψηφιακή αποκατάσταση έγινε ακόμη και στο Thomas Jefferson Memorial στις ΗΠΑ, αλλά και στον Τάφο του Tu Duc στο Βιετνάμ.

Το 2018, όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της Google, αποτυπώθηκε ψηφιακά ο τεράστιος καθεδρικός ναός της πόλης του Μεξικού, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περιοχή το 2017. Αξίζει να τονιστεί πως η ψηφιακή αποτύπωση γίνεται από την Cyark, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ιδρύθηκε το 2003.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα