«Απάντηση» από Λοβέρδο με απειλές!

Με 213 «ναι» ήρθη η ασυλία του πρώην υπουργού, που είπε ότι θα καθίσει στο σκαμνί όσους έστησαν την πλεκτάνηΩς θύμα πολιτικής δίωξης εμφανίστηκε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια της θυελλώδους συνεδρίασης για τη βουλευτική ασυλία του, που ήρθη με συντριπτική πλειοψηφία. Το πράσινο φως για να δώσει ο πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ εξηγήσεις στον εισαγγελέα έδωσαν 213 βουλευτές, ενώ μόνο ένας καταψήφισε, ο ανεξάρτητος Αριστείδης Φωκάς. 

Ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος, βλέποντας το κλίμα που επικρατεί, ζήτησε να αρθεί η ασυλία του, αν και υποστήριξε ότι δεν έκανε καμία πράξη σε βάρος του Δημοσίου και πως όλες οι αποφάσεις που πήρε ως υπουργός ήταν νόμιμες.
Επιτέθηκε δε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «άθλια μεθόδευση», «πολιτική δίωξη», «κατασυκοφάντηση», αλλά και για «κακοποιούς», «άθλιους» και «πολιτικούς εγκληματίες της συμφοράς», ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές, καθώς προειδοποίησε «τους σκευωρούς θα τους συντρίψω».

Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι θα καθίσει στο σκαμνί όλους όσοι έστησαν την πλεκτάνη εναντίον του, τους οποίους χαρακτήρισε «κακοποιούς του κοινού Ποινικού Δικαίου».
Ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε, μάλιστα, ότι δεν ήξερε, δεν γνώριζε ούτε τον Κώστα Φρουζή ούτε τον Νίκο Μανία, τον νέο μάρτυρα που κατέθεσε επωνύμως εναντίον του.

«Αθλιότητες»

«Αφήνουν τους ψευδομάρτυρες να επαναλαμβάνουν τις αθλιότητές τους. Και προστέθηκε και ένας, δήθεν σύμβουλός μου κι αυτός, που αποδείχτηκε πως ουδέποτε είχε αυτή την ιδιότητα. Αντιθέτως, ήταν σύμβουλος υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, που πασπάλισε με γελοιότητες τα λεχθέντα από τους κουκουλοφόρους» είπε, προειδοποιώντας μάλιστα με κατάθεση νέων μηνύσεων κατά των μαρτύρων.

Τον βουλευτή στήριξε η Φώφη Γεννηματά, η οποία «είδε» πίσω από την υπόθεση Novartis την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να συντρίψει το κόμμα της. «Ολα γίνονται για να χτυπήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον βασικό του αντίπαλο που είναι το Κίνημα Αλλαγής», που θα είναι η έκπληξη των εκλογών» είπε επί λέξει. Η κυρία Γεννηματά επανέλαβε μάλιστα τα περί «βρόμικου ’89», υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει αδίκημα, παρά χάρτινες κατηγορίες και ανυπόστατες μαρτυρίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας για βαριά προσωπική του ευθύνη στην υπόθεση και για προσπάθειά του να «αυτοπροστατευτεί» καθ’ οδόν προς τις εκλογές. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ για εσχάτη προδοσία, αφού μίλησε για σχέδιο που προσβάλλει το άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα (που αναφέρεται στην εσχάτη προδοσία), επισημαίνοντας ότι εκκρεμούν μηνύσεις που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή και «θα εξεταστούν όταν έρθει η στιγμή».

Οσο για τη Ν.Δ., ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Γεωργαντάς κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανείπωτη υποκρισία, τονίζοντας ότι τουλάχιστον 15 φορές έχει κάνει χρήση του κατάπτυστου νόμου 86 περί ευθύνης υπουργών για να προστατέψει τους δικούς της υπουργούς.
Σε κάθε περίπτωση, μετά τη χθεσινή απόφαση της Βουλής ο Ανδρέας Λοβέρδος θα περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα για ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα της δωροδοκίας. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική έρευνα αναφορικά με την υπόθεση Novartis συνεχίζεται για ακόμη πέντε πολιτικά πρόσωπα, τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Αδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Στη Δικαιοσύνη πηγαίνει και η υπόθεση Σαλμά με τις υπερκοστολογημένες αρθροσκοπήσεις

Τη σκυτάλη στη Δικαιοσύνη δίνει η Βουλή και αναφορικά με την υπόθεση των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων που πραγματοποιούνταν σε διαγνωστικό κέντρο συγγενών του Μάριου Σαλμά.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του πρώην υφυπουργού και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν 209 βουλευτές.

Κατά της άρσης ψήφισαν οι ΑΝ.ΕΛ., συμπεριλαμβανομένου του Πάνου Καμμένου, ενώ «παρών» δήλωσε ο Κεντρώος Γιάννης Σαρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία που διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς για τον κ. Σαλμά στη Βουλή αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ και κατ’ επέκταση του Δημοσίου κατά 550.000 ευρώ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.

Το δε ερευνώμενο αδίκημα είναι η ηθική αυτουργία σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής βέβαια αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες, μιλώντας για «δήθεν σκάνδαλο που σχεδιάστηκε με το δόγμα Πολάκη “να κλείσουμε και κανέναν στη φυλακή”».

«Νόμιμα»

Οπως είπε, σε ό,τι αφορά εκείνον και το συστεγαζόμενο με το ιατρείο του διαγνωστικό κέντρο «όλα έγιναν νόμιμα, όπως υποδείχθηκαν από τη διοίκηση και όχι όπως υπέδειξε στη διοίκηση».
Να σημειωθεί ότι με συντριπτική πλειοψηφία ήρθη και η ασυλία του Αριστείδη Φωκά, πρώην Κεντρώου και νυν συνοδοιπόρου του Πάνου Καμμένου, λόγω δικαστικής διαμάχης με κατασκευαστική εταιρία.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα