ΤΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

21 Απριλίου σήμερα. Οι μνήμες από την εποχή κατά την οποία επιβλήθηκε το στρατιωτικό καθεστώς είναι ακόμα νωπές. Αναμφίβολα είναι χρήσιμη μια συζήτηση για τη δημοκρατία και για όσα την υπονομεύουν.
Κάθε καθεστώς δεν προκύπτει ως κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί γέννημα της εποχής του. Είναι φυσική συνέπεια των λαθών των προσώπων που υπηρέτησαν την αμέσως προηγούμενη κατάσταση. Στην εποχή μας ορισμένοι κάνουν το σφάλμα να θεωρούν ότι η δημοκρατία είναι κάτι… κεκτημένο, που δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί και θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμα κι αν οι ηγεσίες του τόπου οδηγούν τα πράγματα από το κακό στο χειρότερο. Ουδέν αναληθέστερον τούτου. Ο δημοκρατικός βίος δεν χαρίζεται· κατακτάται και εμπεδώνεται με κόπο και καθημερινή, αδιάκοπη επαγρύπνηση.

Η δημοκρατία
 κινδυνεύει και στις ημέρες μας από εκείνους που τάχα την υπηρετούν. Δημοκρατικό δεν είναι το πολίτευμα το οποίο αφαιρεί δικαιώματα, άυλα και υλικά περιουσιακά στοιχεία από το έθνος και τον λαό, και τα παραχωρεί στους ξένους. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί στην πατρίδα μας· η κατάπτυστη και προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών παραχώρησε το όνομα της Μακεδονίας μας και αναγνώρισε εθνότητα και γλώσσα σε μία εθνοτική «κουρελού», όπως τα Σκόπια, σε αντίθεση με τη γενική λαϊκή απαίτηση να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε αυτή την κίνηση και να σταματήσουν κάθε διάλογος και συμφωνία που προβλέπουν δωρεά των εθνικών «ασημικών» σε γειτονικό λαό, ο οποίος έχει βλέψεις σε βάρος μας. Είναι ολιγαρχικά και όχι δημοκρατικά τα καθεστώτα που απομυζούν κάθε ικμάδα οικονομικής και πολιτικής ισχύος από την κοινωνία και τη διοχετεύουν σε άλλα κράτη και σε υπερεθνικά κέντρα εξουσίας. 

Από το 2010
 έως σήμερα, από τότε, δηλαδή, που οδηγήθηκε πισθάγκωνα δεμένη η Ελλάδα στο δεσμωτήριο των Μνημονίων, δεν ασκείται η εξουσία από τους Ελληνες για τους Ελληνες. Η Βουλή δεν είναι κυρίαρχη και έχει καταντήσει εκτελεστικό όργανο των πιστωτών. Εχουμε δει στον ναό της δημοκρατίας αλλόφρονες βουλευτές να ψηφίζουν νομοσχέδια επί νομοσχεδίων και στοίβες από ρυθμίσεις και τροπολογίες σε εφαρμοστικούς νόμους εκατοντάδων σελίδων χωρίς να έχουν διαβάσει τίποτε από όλα αυτά, απλώς και μόνο επειδή αυτό απαιτούν να γίνει οι πιστωτές μας.

Είναι βόμβα
 στα θεμέλια του πολιτεύματος η αλλοίωση του εκλογικού σώματος με αλλόθρησκους και αλλόφυλους μετανάστες, που γίνονται Ελληνες με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να έχουν καμία σχέση με τον λαό μας και τον πολιτισμό του έθνους.

Η δημοκρατία κ
ινδυνεύει και από την αποεθνικοποιημένη και αποχριστιανοποιημένη δημόσια εκπαίδευση, που δηλητηριάζει τα μυαλά των νέων με τοξικά, νεοταξικά ιδεολογικά νέφη.

Εκεί
 εντοπίζονται οι κίνδυνοι για το πολίτευμα, εκεί πρέπει να επικεντρωθούν οι προσπάθειες όλων μας, αν θέλουμε να συνεχίσουμε να διάγουμε δημοκρατικό βίο.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα