Ο ιερός πόλεμος των ισλαμιστών

Στη Σρι Λάνκα δεν ήταν ο «φανατισμός» αορίστως που σκότωσε περισσότερους από 215 χριστιανούς, αλλά οι ισλαμιστές. Αυτό που έκαναν οι μουσουλμάνοι στους χριστιανικούς ναούς και στα ξενοδοχεία ανήμερα της εορτής της Αναστάσεως για τους καθολικούς δεν ήταν κάτι… αόριστο, κάτι που δεν μπορεί να οριστεί με απόλυτη σαφήνεια, όπως θέλουν να το παρουσιάζουν οι (συνήθως με το αζημίωτο) οπαδοί της πολιτικής ορθότητας.

Και την ανθρωποσφαγή στη Σρι Λάνκα και το γενοκτονικό πογκρόμ εναντίον των χριστιανών σ’ ολόκληρο τον πλανήτη τα διαπράττουν οι μουσουλμάνοι. Δεν είναι όλες οι θρησκείες ίδιες ούτε έχουν όλα τα δόγματα ταυτόσημες απόψεις στα ζητήματα ειρήνης και πολέμου.

Το Ισλάμ είναι μια πολεμική θρησκεία και επιβάλλεται με το ξίφος – μια δραστηριότητα την οποία η ίδια η θρησκεία καθαγιάζει, χαρακτηρίζοντάς την ιερό πόλεμο. Το Κοράνι είναι ταυτόχρονα και οδηγός των μουσουλμάνων για τη θρησκευτική ζωή τους και μπούσουλας για τις κοινωνικές σχέσεις, και -για τους μουσουλμάνους- περιλαμβάνει το σύνολο των νόμων τους οποίους οφείλει να υπακούει ο πιστός στον πολιτικό βίο του. Οπου υπάρχει Ισλάμ δεν γίνεται να υπάρχουν δημοκρατία και ισότητα των φύλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011, ο βουδισμός, που αποτελεί την επίσημη θρησκεία της Σρι Λάνκα, εκφράζει το 70,2% των πολιτών. Ο ινδουισμός έρχεται δεύτερος σε αριθμό πιστών. Τον ασπάζεται το 12,6% των πολιτών. Ο ισλαμισμός έρχεται τρίτος σε πιστούς στη χώρα και τον ακολουθεί το 9,7% των Σριλανκέζων.

Ο χριστιανισμός έρχεται στην τέταρτη θέση με 7,4%. Κι όμως οι ισλαμιστές, απ’ όλο το φάσμα των θρησκειών, επέλεξαν να χτυπήσουν σκληρά τον χριστιανισμό· κάτι που δείχνει ποιο απ’ όλα τα θρησκεύματα έχουν στοχοποιήσει ως «απόλυτο εχθρό».

Οι αριθμοί μιλούν και σε αυτή την περίπτωση. Το Ισλάμ θεωρεί εχθρό τη χριστιανοσύνη και πολεμά αδιάκοπα για την εξόντωση του ποιμνίου της. Ολα τα υπόλοιπα είναι συζητήσεις εκτός θέματος.

Βρισκόμαστε σε πόλεμο, τον οποίον έχουν κηρύξει άλλοι σε εμάς, κι εμείς υποκρινόμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα