Τα «κλειδιά» της Ουκρανίας στον κωμικό Ζελένσκι

Ενα συγκλονιστικό άλμα προς το άγνωστο έκαναν χθες οι Ουκρανοί……που εξέλεξαν στην προεδρία της χώρας, με ποσοστό 73%, τον κωμικό ηθοποιό Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτό), ο οποίος εξήγγειλε -στο μοναδικό ντιμπέιτ με τον αντίπαλό του Πέτρο Ποροσένκο, την περασμένη εβδομάδα- ότι θα τσακίσει το σύστημα.

Ο 41χρονος Ζελένσκι, ο οποίος επικράτησε στον πρώτο γύρο, χωρίς όμως να συγκεντρώσει το 50% και μία ψήφο που ήταν αναγκαίο για να αναδειχθεί απευθείας πρόεδρος, φαίνεται πως έπεισε τους Ουκρανούς, κάτι που αποδείχθηκε σχετικά εύκολο, αφού μέχρι πρότινος μόλις το 9% των πολιτών δήλωνε πως εμπιστεύεται την κυβέρνησή του, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο στον πλανήτη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup, που δημοσιοποιήθηκε τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, το γεγονός πως ο ηθοποιός δεν έχει καμία πρότερη πείρα στην πολιτική -εκτός από έναν ρόλο στον οποίο υποδύθηκε τον πρόεδρο της χώρας- δεν φοβίζει τους Ουκρανούς πολίτες, αντιθέτως κατάφερε να προσελκύσει τις ψήφους διαμαρτυρίας εναντίον του πολιτικού κατεστημένου, έπειτα από χρόνια πολέμου και σκανδάλων διαφθοράς.

Ο Πέτρο Ποροσένκο παραδέχθηκε την ήττα του και συνεχάρη τον αντίπαλό του, διαμηνύοντας πως δεν θα εγκαταλείψει την πολιτική.

Σημειώνεται πως τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08.00 (τοπική ώρα) και παρέμειναν ανοιχτά για 12 ώρες, ώστε οι πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμά τους. Σίγουρα, πάντως, ήταν μια αναμέτρηση που τόσο η Ρωσία όσο και οι ΗΠΑ παρακολούθησαν με προσοχή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα