Κτηματολόγιο: Εφτασε η ώρα των διορθώσεων στην Αθήνα

Εντεκα χρόνια μετά οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να κάνουν έλεγχο για λάθηΑπό σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, αρχίζει η προανάρτηση του Κτηματολογίου για την Αθήνα. Η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουνίου και θα γίνει μέσω της ειδικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου (ktimatologio.gr). Οι ενδιαφερόμενοι, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του TAXISnet, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία και να ελέγξουν την ορθότητά τους.

Η διαδικασία αφορά περισσότερους από 550.000 πολίτες με ακίνητα στα όρια του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι έκαναν δηλώσεις το 2008 στο Κτηματολόγιο. Εντεκα χρόνια μετά μπορούν να ελέγξουν τα στοιχεία που υπέβαλαν, ούτως ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις, εάν υπάρχουν λάθη.

25.000 e-mails

Από τον ανάδοχο του έργου ξεκίνησε από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας η αποστολή περίπου 25.000 e-mails την ημέρα, με τα οποία ενημερώθηκαν όσοι ήδη έχουν υποβάλει δηλώσεις για την εκκίνηση της προανάρτησης. Οσοι δεν είχαν γνωστοποιήσει την ηλεκτρονική τους διεύθυνση λαμβάνουν SMS στον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τον οποίο έχουν δηλώσει.

Σημειώνεται ότι όλοι όσοι συμφωνούν με τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Οσοι διαφωνούν ή διαπιστώνουν παραλείψεις θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων. Η αίτηση υποβάλλεται είτε ηλεκτρονικά (με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]) είτε αυτοπροσώπως στο κεντρικό γραφείο κτηματογράφησης της Αθήνας, στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου.

Για όσους χρειαστεί να μεταβούν στο Γαλάτσι, ο ανάδοχος έχει διαμορφώσει γραφείο κτηματογράφησης. Η υπηρεσία βρίσκεται σε έναν χώρο 250 τ.μ., με ξεχωριστή είσοδο σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές και μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 1.200 άτομα ημερησίως.

Η διαδικασία της προανάρτησης αφορά, ως επί το πλείστον, όσους υπέβαλαν δηλώσεις το 2008. Αποτελεί, ταυτόγχρονα, και μια ευκαιρία για όσους δεν υπέβαλαν να το κάνουν, πληρώνοντας το ανάλογο πρόστιμο εκπρόθεσμης δήλωσης.

Επίσης, κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που αποκτά δικαίωμα σε ακίνητο (για παράδειγμα, από κληρονομιά) πρέπει να υποβάλει δήλωση στο Κτηματολόγιο, ανεξαρτήτως αν το δικαίωμα έχει ήδη δηλωθεί από τον προηγούμενο δικαιούχο.

Ανάρτηση των δηλωθέντων στοιχείων στις Σέρρες

Αρχισε η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων σε καλλικρατικούς δήμους και προκαποδιστριακούς ΟΤΑ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Κάθε δικαιούχος μπορεί να δει τα στοιχεία που τον αφορούν και ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr στο portal e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες είτε με τη χρήση των κωδικών του TAXISnet, είτε αφού δημιουργήσει (αν δεν έχει ήδη) τον προσωπικό του κωδικό Κτηματολογίου και εισαγάγει επιπλέον τα «τρία κλειδιά» που βρίσκονται στο αποδεικτικό της δήλωσής του. Μέσω της ανάρτησης οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν την καταγραφή των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα