Παυλόπουλος: Oι ηρωικοί πρόγονοί μας διδάσκουν και εμπνέουν για την υπεράσπιση της πατρίδας

«Οι ηρωικοί πρόγονοί μας διδάσκουν και εμπνέουν εμάς, τους Ελληνες, απανταχού της Γης……να υπερασπιζόμαστε, όλοι μαζί και υπό όρους αρραγούς ενότητας, την πατρίδα, την ελευθερία μας, τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια». Αυτό υπογράμμισε ο Προκόπης Παυλόπουλος από το Μεσολόγγι όπου παρέστη, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 193η επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε παράλληλα στα διαχρονικά μηνύματα των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου, όχι μόνο για τους Ελληνες, αλλά για κάθε συνειδητοποιημένο Ευρωπαίο και τη διεθνή κοινότητα.

«Οι αθάνατοι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι από εδώ, το εμβληματικό στη διαδρομή του χρόνου Μεσολόγγι, μας διδάσκουν και μας εμπνέουν διαχρονικώς. Διδάσκουν και εμπνέουν, ιδίως στους σημερινούς κρίσιμους και ταραγμένους καιρούς για την ανθρωπότητα εν γένει και τη διεθνή κοινότητα, την ανάγκη να στρατευθούν όλοι οι λαοί προκειμένου να υπερασπισθούμε, πάνω στη βάση του συνόλου του διεθνούς δικαίου, τον άνθρωπο, τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και πρωτίστως την κοινωνική δικαιοσύνη» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

«Κατεξοχήν αυτή την περίοδο, κατά την οποία κρίνεται το μέλλον της μεγάλης ευρωπαϊκής μας οικογένειας, διδάσκουν και εμπνέουν κάθε συνειδητοποιημένο Ευρωπαίο την ανάγκη υπεράσπισης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος έναντι εκείνων που το επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, και ταυτόχρονα δυστυχώς επιβουλεύονται την ευρωπαϊκή δημοκρατία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό» πρόσθεσε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα