Κόβει τα δώρα ο Κυριάκος

Μέγα θέμα έπειτα από άστοχη (;) δήλωση του Μητσοτάκη στην Κύπρο

«Λάθος του παρελθόντος το δώρο των Χριστουγέννων. Οι νέοι Ελληνες δεν θα έπρεπε να το περιμένουν στο τέλος της χρονιάς» ανέφερε! Γκάφα ή προαναγγελία περικοπών;Η Θέση μας: Ο ιερός πόλεμος των ισλαμιστών

Διαβάστε επίσης:

►Το σύγχρονο πρόσωπο της διαπλοκής
 Από τον Εκδότη, Ι. Ν. Φιλιππάκη

►Θρίλερ στα Σκόπια με τις προεδρικές εκλογές: Ποιοι πάνε στον Β γύρο

►Κτηματολόγιο: Εφτασε η ώρα των διορθώσεων στην Αθήνα

►Επίθεση στον χριστιανισμό!

►Θράσος: Οι Τούρκοι θέλουν τα νησιά μας «ουδέτερη ζώνη»…

►Παυλόπουλος: Oι ηρωικοί πρόγονοί μας διδάσκουν και εμπνέουν για την υπεράσπιση της πατρίδας

►Μυστήριο με 12χρονη: Κατήγγειλε ότι πήγαν να την απαγάγουν με λευκό βανάκι

►Πώς θα βρίσκονται τα χαμένα ένσημα

►ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ: Πρώτο συνέδριο με Τσιάρτα – Στ. Λάλα

 

Ο Κυριάκος «κόβει»  τα δώρα!

Χαρακτήρισε λάθος του παρελθόντος τη χριστουγεννιάτικη παροχή. Γκάφα ή προαναγγελία για νέες περικοπές

Σε μια ανατριχιαστική δήλωση προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κύπρο -στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Συνεδρίου της Λευκωσίας- ανοίγοντας ζητήματα περικοπών σε επιδόματα. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ν.Δ., ασκώντας κριτική προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ότι με την πολιτική της «επί της ουσίας μετατρέπουν τους πολίτες σε ομήρους ενός πελατειακού συστήματος», υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση αυτή δεν έμαθε τίποτα από τα λάθη του παρελθόντος. Και με πάσα ειλικρίνεια, δεν θέλω μια κοινωνία η οποία στηρίζεται στα δώρα των Χριστουγέννων. Οι νέοι Ελληνες δεν θα έπρεπε να περιμένουν το δώρο των Χριστουγέννων στο τέλος της χρονιάς». Και σημείωσε ότι «αντί για παροχές, θέλω να εστιάσουμε στη δημιουργία ευκαιριών».

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι «επομένως, εάν χρειάζεται να κάνουμε κάποια εξισορρόπηση στην κοινωνική μας πολιτική, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων με ευκαιρίες αντί για ένα δώρο το οποίο δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι διαθέσιμο για πάντα».

Αντίληψη
Ασχέτως εάν αναφέρεται σ’ αυτό καθαυτό το δώρο των Χριστουγέννων ή γενικά σε μια άλλη αντίληψη περί επιδοματικής πολιτικής -μολονότι η δήλωσή του δεν αφήνει και πολλά περιθώρια παρερμηνειών-, και με πολλές απορίες για το τι ακριβώς εννοεί, η ουσία είναι ότι η ατζέντα που θέτει ο κ. Μητσοτάκης δυσκολεύει τη διόρθωση αδικιών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια με τα Μνημόνια, ειδικά σε ό,τι αφορά περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και συνολικά το εργατικό δίκαιο.

Καλλιεργεί κλίμα

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ουσιαστικά καλλιεργεί κλίμα νέων περικοπών και όχι κλίμα αποκατάστασης των εισοδημάτων εργαζομένων και συνταξιούχων, ειδικά δε αν συνδυαστούν αυτές οι δηλώσεις με τις προπέρσινες αντιδράσεις της Ν.Δ. κατά του εφάπαξ επιδόματος στους συνταξιούχους, εν είδει 13ης σύνταξης. Τα ερωτήματα γίνονται εντονότερα αν κανείς δει αυτές τις δηλώσεις και ειδικά για τους «νέους» υπό το πρίσμα της παρουσίας του κ. Μητσοτάκη στο πρόσφατο φιλελεύθερο φόρουμ στην Αθήνα, όπου προτάθηκαν από τους συμμετέχοντες, τεχνοκράτες και επιχειρηματίες, τερατώδη πράγματα για μισθούς και συντάξεις, ακόμα και η κατάργηση του ενιαίου και πανελλαδικού χαρακτήρα του κατώτατου μισθού.

Σε κάθε περίπτωση η παραπάνω δήλωση του κ. Μητσοτάκη για «δώρα Χριστουγέννων» είναι τουλάχιστον ατυχής, ακόμα και αν αναφέρεται γενικώς στην επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης και την ομηρία πολιτών από τα επιδόματα αντί μιας ουσιαστικής στήριξης των εισοδημάτων με πολιτικές ανάπτυξης. Είναι απάνθρωπο σε μια λεηλατημένη κοινωνία που έχει απολέσει το 25% του εθνικού της εισοδήματος εξαιτίας των Μνημονίων να απαξιώνει κανείς την ανάγκη των ασθενεστέρων για επιβίωση και για στήριξη του εισοδήματός τους ακόμα και με επιδόματα.

 

 
{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα