Αγωγή Λυκουρέζου κατά Παπακώστα για κατασκευή ενόχου

Στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, που κατηγορείται για σοβαρότατα αδικήματα σε σχέση με την υπόθεση της Κόζα Νόστρα του Κορυδαλλού

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ειδικού εφέτη ανακριτή για να απολογηθεί μαζί με τον συγκατηγορούμενο συνάδελφό του Θεόδωρο Παναγόπουλο.

Οι δύο δικηγόροι θα απολογηθούν στον ανακριτή Ευτύχιο Νικόπουλο για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου, που βρίσκεται ήδη στις φυλακές μετά την καταδίκη του σε 21 χρόνια κάθειρξη για το σκάνδαλο της Energa.

Χθες ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος πέρασε στην αντεπίθεση, δηλώνοντας διά του συνηγόρου του Θρασύβουλου Κονταξή πως θα καταθέσει αγωγή σε βάρος της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα. Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ αναφορικά με το κύκλωμα των Φυλακών Κορυδαλλού, η κυρία Παπακώστα υποστήριξε πως «το κύκλωμα αυτό, το οποίο ήταν ένα κύκλωμα το οποίο διαβιούσε λάθρα επί χρόνια ολόκληρα, είχε στους κόλπους του συναδέλφους δικηγόρους. Ελπίζω αυτό να μη συνεχιστεί, οι υπηρέτες της Δικαιοσύνης όπως είμαστε εμείς οι δικηγόροι πρέπει να είμαστε στην υπηρεσία του πολίτη, της Θέμιδας και του δικαίου».

Ο δικηγόρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, έκανε γνωστό ότι σήμερα, πριν από την απολογία του γνωστού ποινικολόγου, θα κατατεθεί αγωγή σε βάρος της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας. «Κυρία ονόματι Παπακώστα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, οι οποίες δηλώσεις αποφαίνονται για την ενοχή ή την αθωότητα των συλληφθέντων δύο δικηγόρων» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο κ. Κονταξής.