Ψάχνουν με το κιάλι τούς δημοτικούς συμβούλους

Εχει χαθεί εδώ και καιρό (!) η απαρτία στον Δήμο Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να μένουν στον αέρα πολλά σημαντικά θέματα

Από τη
Φανή Χαρίση

Κορόνα γράμματα θα ρίξουν οι Θεσσαλονικείς για το αν σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, καθώς με απογοήτευση βλέπουν το τελευταίο διάστημα να μην πραγματοποιούνται δημοτικά συμβούλια εξαιτίας μη απαρτίας, καθώς πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, που εκ νέου ζητούν την ψήφο των Θεσσαλονικέων, δεν πατούν στις συνεδριάσεις!

Την περασμένη Τρίτη 16 Απριλίου μάταια περίμενε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σίμος Μπενσασσών και μια χούφτα δημοτικοί σύμβουλοι να αρχίσει η συνεδρίαση, που είχε διακοπεί την περασμένη μέρα λόγω κόπωσης τα μεσάνυχτα! Οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν να μην πάνε, καθώς, όπως λένε μερικοί εξ αυτών, έχουν υποχρεώσεις λόγω προεκλογικής περιόδου!

Σήμερα, πάντως, το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει με 83 θέματα στην ημερήσια διάταξή του και μάλιστα πολύ σημαντικά για την πόλη, όπως η έγκριση μεσοπρόθεσμου προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής Δήμου Θεσσαλονίκης, περιόδου 2020-2023, η γνωμοδότηση του Δήμου επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης (νέα ΔΕΘ), η συγκρότηση επιτροπής παραλαβής για τον ηλεκτρονικό διεθνή ανοικτό διαγωνισμό που αφορά την «προμήθεια και τοποθέτηση 80 υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης», η τροποποίηση του υφιστάμενου κανονισμού λειτουργίας και καθορισμός τελών και δικαιωμάτων των κοιμητηρίων ευθύνης του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και η γνωμοδότηση του δήμου κατόπιν αιτήματος του Α.Σ. ΠΑΟΚ ως προς την προτεινόμενη περιοχή παρέμβασης και τους στόχους τού υπό εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το νέο γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση είναι η τελευταία όπου μπορούν να παρθούν αποφάσεις για σημαντικά θέματα, καθώς οι επόμενες συνεδριάσεις, εν όψει και των εκλογών της 26ης Μαΐου, δεν μπορούν να έχουν μείζονα θέματα, άρα και αποφάσεις που θα δεσμεύουν την επόμενη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.