«Mετωπική» για τον ανθέλληνα Βέμπερ

Κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη για τον υποψήφιο πρόεδρο της ΚομισιόνΣτο επίκεντρο μετωπικής αντιπαράθεσης μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, λίγες ώρες πριν από την άφιξή του στην Αθήνα. 

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν -παρότι έχει κρατήσει εχθρική στάση εναντίον της χώρας μας για εθνικά ζητήματα, ενώ είναι υπέρμαχος και της σκληρής λιτότητας και των Μνημονίων- έχει το θράσος να χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως αφετηρία της τελευταίας φάσης της προεκλογικής εκστρατείας του. Μάλιστα, αύριο Μεγάλη Τρίτη έχει προγραμματιστεί φιέστα στο Ζάππειο, όπου θα μιλήσει, ενώ νωρίτερα θα μεταβεί στη Νεμέα, παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε ακόμα μία φορά κατά του κ. Βέμπερ, χαρακτηρίζοντάς τον «ανθέλληνα», ενώ υπενθυμίζοντας ότι στήριζε τη γραμμή Σόιμπλε για Grexit, ο πρωθυπουργός τόνισε από την Πάτρα ότι «ψήφος στη Νέα Δημοκρατία σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης στον Βέμπερ για να αναλάβει πρόεδρος στη θέση του Γιούνκερ».

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης τον πήρε υπό την προστασία του σηκώνοντας το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε για προδοσία στα εθνικά θέματα. «Ας μη μιλάει για ανθέλληνες ο κ. Τσίπρας, γιατί έχει βαρύ βιογραφικό στην εξωτερική πολιτική» απάντησε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο κ. Βέμπερ έχει εκφράσει άκρως αντικοινωνικές και νεοφιλελεύθερες θέσεις, έχοντας ασκήσει κριτική σε όσους στοχοποιούσαν τον κ. Σόιμπλε, ενώ από τις πιο χαρακτηριστικές θέσεις του τα τελευταία χρόνια ήταν η διαφωνία του με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος σε συνταξιούχους κ.λπ.

Yπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την καταγγελία Μαριά, ο κ. Βέμπερ καταψήφισε στο Eυρωκοινοβούλιο την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα