Ελεύθεροι με όρους Λυκουρέζος, Παναγόπουλος

Ο 85χρονος ποινικολόγος αρνείται τα πάντα και κατηγορεί τον προφυλακισμένο Αρ. ΦλώροΕλεύθεροι αφέθηκαν αργά χθες το βράδυ μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους, οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος, που κατηγορούνται για την περιβόητη υπόθεση της «Κόζα Νόστρα» του Κορυδαλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, καθώς και εγγύηση 50.000 ευρώ. Στον Θεόδωρο Παναγόπουλο επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. 

Ο 85χρονος ποινικολόγος και ο συγκατηγορούμενος συνάδελφός του οδηγήθηκαν στις 12 το μεσημέρι στον εφέτη ειδικό ανακριτή Ευτύχιο Νικόπουλο. Στο Εφετείο της Αθήνας βρέθηκαν και χθες για να συμπαρασταθούν στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο η κόρη του Μαρία Ελένη καθώς και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του από τον πρώτο του γάμο. Εκεί βρέθηκε και η ηθοποιός Νατάσα Καλογρίδη προκειμένου να συμπαρασταθεί στον σύντροφό της.

Η απολογία του Αλέξανδρου Λυκουρέζου κράτησε περίπου έξι ώρες και στη συνέχεια κλήθηκε ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή ο Θεόδωρος Παναγόπουλος. Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο 85χρονος ποινικολόγος αρνήθηκε την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και έστρεψε τα βέλη του κατά του καταδικασμένου για την υπόθεση της Energa επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος είχε καταγγείλει απόπειρα εκβίασής του από τον 85χρονο και τον συγκατηγορούμενο συνάδελφό του.

«Είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος του δικού μου υποβάθρου και της δικής μου διαδρομής να έχω καταδεχθεί να ενταχθώ ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση που διευθύνεται από αλλοδαπό κατάδικο για ειδεχθή αδικήματα, για ένα εκ των οποίων είχα απόλυτη γνώση ως πληρεξούσιος δικηγόρος πολιτικής αγωγής του Γιώργου Αντωνόπουλου» ανέφερε στο υπόμνημά του, ενώ πρόσθετε ότι δεν νοείται ένταξη σε εγκληματική οργάνωση από τη στιγμή που δεν γνωρίζει κανένα από τα μέλη της ούτε επικοινωνούσε ή συνομιλούσε μαζί τους. Τόνισε, ακόμη, ότι αναγορεύεται σε αξιόπιστο μάρτυρα ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος έχει καταδικαστεί ήδη δύο φορές, μία για το σκάνδαλο της Energa και μία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου.

Αναφερόμενος στις καταθέσεις συναδέλφων του, που τον έχουν κατονομάσει ως το πρόσωπο που ζήτησε 2.000.000 ευρώ από τον καταδικασμένο επιχειρηματία για να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή ο εντολέας του -και πλέον προφυλακισμένος- Γιώργος Αντωνόπουλος, ο κ. Λυκουρέζος υποστήριξε μέσω του υπομνήματός του ότι οι συνάδελφοί του αναφέρονται σε όσα τους είχε πει ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος όμως δεν βρίσκεται στη ζωή για να τα επιβεβαιώσει.
Κάθε ανάμειξη στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών αρνήθηκε και ο δεύτερος κατηγορούμενος Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Στο υπόμνημά του ο γνωστός δικηγόρος ανέφερε ότι η κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση «κινείται στη σφαίρα της φαντασίας». Επίσης αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τα φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τόνισε ότι συνάντησε μόνο μία φορά τον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας των φυλακών Κλοντιάν Λεκοτσάι, κάτι που -όπως λέει- έκανε «χάριν εξυπηρέτησης» του Γιώργου Αντωνόπουλου. Επιπλέον κατέληξε ότι ούτε η σύζυγος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αλλά ούτε τα παιδιά του και οι συνεργάτες του στο γραφείο έχουν αναφέρει ότι εκβίασε ποτέ τον εκλιπόντα δικηγόρο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα