Οι Ουκρανοί περιμένουν τα πάντα… και τίποτα

Αντιδράσεις για την εκλογή ΖελένσκιΣε νέα εποχή εισήλθε η Ουκρανία, μετά τη διεξαγωγή του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών στη χώρα, από την οποία νικητής αναδείχτηκε ο ηθοποιός Βολοντίμιρ Ζελένσκι! Εχοντας εξασφαλίσει το 73,2% και αφήνοντας πίσω του με μεγάλη διαφορά τον Πέτρο Ποροσένκο (24,4%), ο Ζελένσκι επιμένει απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του (αν και οι πολιτικοί αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι δεν έχει σαφές πρόγραμμα) να λέει «δεν θα σας εγκαταλείψω ποτέ».

Σχεδόν μια πενταετία μετά την εξέγερση της Μεϊντάν και την άγρια καταστολή της, οι Ουκρανοί έδωσαν τα κλειδιά της χώρας σε έναν κωμικό που για χρόνια διακωμωδούσε την πολιτική κατάσταση -υποδυόμενος τον πρόεδρο της χώρας-, αλλά τώρα καλείται να δώσει λύσεις. «Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές. Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο» δήλωνε χθες κάτοικος του Κιέβου. Υπάρχουν όμως και φωνές γεμάτες απαισιοδοξία. «Απογοητεύτηκα εξαιτίας του Ζελένσκι. Δεν έχω κάτι εναντίον του, αλλά δεν είναι ικανός γι’ αυτήν τη δουλειά. Δεν μπορεί να σχηματίσει μια πρόταση. Τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτόν;» υπογράμμιζε άλλη κάτοικος του Κιέβου. Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ουκρανίας Ποροσένκο αποδέχτηκε την ήττα του, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν θα εγκαταλείψει τον πολιτικό στίβο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα