Εμπρακτη στήριξη Μενέντεζ στην Ελλαδα

Στην Ελλάδα ο φιλέλληνας Αμερικανός γερουσιαστής, που συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΕπίσκεψη στην Ελλάδα, αμέσως μετά την Κύπρο, πραγματοποίησε χθες ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, που εκφέρει σταθερά θέσεις υπέρ της χώρας μας και πρόσφατα, με ακόμη έναν γερουσιαστή, κατέθεσε νομοσχέδιο στο Κογκρέσο προκειμένου να επικρατήσει η ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο και να ενισχυθεί η στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ και Ελλάδας.

Ο κ. Μενέντεζ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρόεδρο την Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τη διαχρονική στάση και τις θέσεις που έχει υιοθετήσει ο Ρόμπερτ Μενέντεζ αναφορικά με την Ελλάδα και την Κύπρο, και χρησιμοποίησε πρόσφατη δήλωση του Αμερικανού γερουσιαστή περί υποχρεώσεων των συμμάχων μέσα στο ΝΑΤΟ για να στείλει μήνυμα στην Τουρκία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορείς να πατάς πάνω σε δύο βάρκες».

Η αναφορά αυτή του κ. Παυλόπουλου είχε να κάνει με το γεγονός ότι αγοράζει S-400 και απαιτεί προμήθεια και των F-35. Από την πλευρά του, ο κ. Μενέντεζ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ένας πολύ ισχυρός και σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ο οποίος έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις του.

Για τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν Ελλάδα και ΗΠΑ, αλλά και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως σύμμαχος χώρα στο ΝΑΤΟ συζήτησαν Μενέντεζ και Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή τους.

«Προσβλέπουμε σε μια ακόμη μεγαλύτερη εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας και ΗΠΑ. Και ειδικά στον οικονομικό τομέα, στην προσέλκυση επενδύσεων, πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμη πολύ περισσότερα, καθώς η Ελλάδα με γρήγορα βήματα πιστεύουμε ότι μετά τις επόμενες εκλογές θα βγει από την κρίση που την ταλαιπωρεί εδώ και μια δεκαετία» δήλωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ ο Αμερικανός γερουσιαστής έκανε ειδική αναφορά στην κατάσταση στη Βενεζουέλα, στον αγώνα του λαού της για ελευθερία και εξήρε τη στάση του κ. Μητσοτάκη.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ επισκέφθηκε το πρωί και το Πεντάγωνο, και συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας. Ο κ. Αποστολάκης φέρεται ότι του έκανε αναλυτική ενημέρωση για τις τουρκικές προκλήσεις, ενώ οι δύο πολιτικοί συζήτησαν την περαιτέρω ανάπτυξη της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα