Ο Γ. Λάππας συναντά την Αφροδίτη Λίτη σε μια έκθεση

Ηταν σύντροφοι στη ζωή και τη γλυπτικήΤρία χρόνια μετά τον θάνατο του Γιώργου Λάππα, ο εικαστικός «συναντάται» πάλι με τη συνοδοιπόρο του στη ζωή και την τέχνη Αφροδίτη Λίτη. Η Ελληνογερμανική Αγωγή στην Παλλήνη φιλοξενεί από τις 6 Μαΐου μία ενδιαφέρουσα έκθεση γλυπτικής υπό τον τίτλο «Γιώργος Λάππας – Αφροδίτη Λίτη: Παράλληλες οπτικές».

Η παρουσίαση διοργανώνεται από τα εκπαιδευτήρια σε συνεργασία με την γκαλερί Citronne και την επιμέλειά της έχει η ιστορικός της τέχνης Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει έργα των δύο καλλιτεχνών. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονται δύο ομάδες έργων του Γιώργου Λάππα, έργα της εποχής των σπουδών του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και έργα της τελευταίας δεκαετίας της ζωής του.

Από την άλλη, η Αφροδίτη Λίτη θα εκθέσει γλυπτικές εικόνες και εγκαταστάσεις, στις οποίες ανατέμνει και αναπαράγει εικόνες από τη φύση και από τον περιβάλλοντα φυσικό κόσμο. Δέντρα, έντομα, φυτά, πουλιά, πεταλούδες, ακόμη και πρόσωπα αποσπώνται από το φυσικό περιβάλλον τους, ώστε να αποδώσουν στη φύση ένα ενδότερο, σχεδόν μεταφυσικό, νόημα. Εως και τις 16 Μαΐου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα