«Καρφώνει» Ερντογάν ο Νταβούτογλου

Σκληρή κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άσκησε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου……εξέχουσα φυσιογνωμία του κυβερνώντος κόμματος, δηλώνοντας χθες πως η συμμαχία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) με τους εθνικιστές αποδείχθηκε επιζήμια και κόστισε στις πρόσφατες εκλογές την Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν ότι η πολιτική των συμμαχιών ήταν επιζήμια για το κόμμα μας, τόσο σε αριθμό ψηφοφόρων όσο και για την ταυτότητά του» σημείωσε ο Νταβούτογλου σε γραπτή ανακοίνωση. Ο πολιτικός εξέφρασε την άποψη πως το AKP έχει αρχίσει να απομακρύνεται από τις ιδρυτικές αρχές του, απομάκρυνση που κορυφώθηκε την περίοδο της δημοσιοποίησης των πολιτικών σκανδάλων και του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρώην Τούρκο πρωθυπουργό, το κόμμα του Ερντογάν χάνει σταδιακά και μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, κάτι που ωφελεί τους Γκρίζους Λύκους. «Το ΑΚΡ μετατρέπεται σε έναν μηχανισμό έγκρισης των αποφάσεων μιας αρχής (της προεδρίας της χώρας)» τόνισε ο Νταβούτογλου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα