«Αμαρτωλά» μπόνους στο Dieselgate

Την άσκηση δίωξης σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Volkswagen Μάρτιν Βίντερκορν αναφορικά με την υπόθεση χειραγώγησης των δοκιμών για τις εκπομπές ρύπων……γνωστή και ως Dieselgate, ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς στη γερμανική πόλη Μπράουνσβαϊγκ. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος ακόμα τεσσάρων υψηλόβαθμων στελεχών, χωρίς ωστόσο να κατονομάζονται.

Γερμανική εφημερίδα ανέφερε πως ο διευθυντής που εξειδικεύεται στην τεχνική ανάπτυξη της εταιρίας με έδρα το Βόλφσμπουργκ αντιμετωπίζει προκαταρκτική έρευνα για το αν έλαβε αδικαιολόγητα χρήματα σε μορφή μπόνους. Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Βίντερκορν ήταν ένας από τους κύριους υπαίτιους στην απάτη με τις εκπομπές ρύπων και, αν κριθεί ένοχος, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης από έξι μήνες έως 10 χρόνια.

Παράλληλα θα του κατασχεθούν τα χρήματα που πήρε ως μπόνους πωλήσεων και αποτελούν αποτέλεσμα χειραγώγησης. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι ο Βίντερκορν συνέχιζε να λαμβάνει τα μπόνους αυτά ενώ το σκάνδαλο είχε ήδη ξεσπάσει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα