Τσίπρας για Μητσοτάκη: Δεν υπόσχεται, απειλεί!

Παρουσίασε χθες τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του με επίθεση κατά Κυριάκου, τον οποίο κάλεσε σε ντιμπέιτ

Στις προγραμματικές θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ν.Δ. ποντάρει ο Αλέξης Τσίπρας για την αντιστροφή του πολιτικού κλίματος, με τον πρωθυπουργό μάλιστα να το αναφέρει πολύ χαρακτηριστικά κατά την παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ χθες το βράδυ στο ΣΕΦ. 

«Ενα από τα μεγάλα όπλα μας στις προσεχείς αναμετρήσεις εκτός από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης είναι και οι προγραμματικές θέσεις των αντιπάλων μας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στον απόηχο των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη από την Κύπρο για τα χριστουγεννιάτικα επιδόματα και δώρα και υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος υποψήφιος πρωθυπουργός που, όταν μιλάει, δεν υπόσχεται, αλλά απειλεί την ελληνική κοινωνία». Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα αυτό σημειώνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει τις θέσεις του αλλά η χαρά δεν τον αφήνει» και πρόσθεσε πως «του ξέφυγε ότι έχει σχέδιο να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων μετά τον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα», ενώ παράλληλα απαρίθμησε το «ασφαλιστικό Πινοσέτ», το αφορολόγητο, τις διαφωνίες για τον κατώτατο μισθό, τα επιδόματα ανεργίας κ.λπ. και υποστήριξε ότι «το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη τον έβγαλε άρον άρον στην τηλεόραση για να μαζέψει την αλήθεια».

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας κάλεσε με ειρωνική διάθεση τον κ. Μητσοτάκη σε τηλεμαχία, λέγοντας ότι «στην τηλεθέαση έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος. Του εύχομαι να αποκτήσει τηλεθέαση αντάξια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να έρθει στο στούντιο να είμαι κι εγώ εκεί για να αντιπαρατεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο».

Αναφορές στο 2015

Κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας έκανε πολλές αναφορές στο 2015 υπεραμυνόμενος του συνόλου της πρωθυπουργικής του θητείας, υποστήριξε ότι μετά την προοδευτική συμμαχία του Γαλατσίου το κλίμα αλλάζει και έθεσε ως στόχο τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ως αντίβαρο στον κ. Μητσοτάκη και στην «παλινόρθωση όσων χρεοκόπησαν τη χώρα» αλλά και απέναντι στο «σιδηρούν παραπέτασμα της λιτότητας, όπου δίπλα σ' αυτό έχει αναδειχθεί ένα σκιάχτρο πολύ πιο σοβαρό. Η Ακροδεξιά, ο ρατσισμός και ο φασισμός».