«Μαθήματα» τουριστικής στρατηγικής στην Κέρκυρα

Μετά την πετυχημένη «Διπλωματία των πόλεων» η Θεσσαλονίκη διδάσκει τις τεχνικές ανάπτυξης και προβολήςΑποστολή στην Κέρκυρα
Μαρία Μαθιοπούλου

Μία επιτυχημένη τουριστική πρακτική που εγκαινίασε πριν από μερικά χρόνια και αποδίδει ήδη καρπούς, τη λεγόμενη «Διπλωματία των πόλεων», αλλά και το συνολικό σκεπτικό για την τουριστική αξιοποίηση της πλούσιας ιστορίας της Θεσσαλονίκης παρουσίασε χθες στους τουριστικούς και τους αυτοδιοικητικούς φορείς της Κέρκυρας ο κεντρικός δήμος. Σε μια αίθουσα γεμάτη νέους Κερκυραίους, από ανθρώπους του τουρισμού έως παραγωγούς τοπικών προϊόντων, που αναζητούν τρόπους για να προβάλλουν τη δουλειά τους εντός και εκτός συνόρων, κάνοντας έτσι γνωστή και την Κέρκυρα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης μίλησε για την τουριστική στρατηγική που ακολούθησε, η οποία βασίστηκε σε μια πολυδιάστατη και πολυθεματική προβολή της πόλης μέσω της ιστορίας, της πολυπολιτισμικότητας, της γαστρονομίας και της ζωντάνιας της. «Θα είναι ιδιαίτερα πολύτιμο να αντλήσουμε γνώση και ιδέες και εμείς από αυτή την εμπειρία, ώστε να κάνουμε και τη δική μας πολιτική πιο συγκεκριμένη» ανέφερε ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι η Κέρκυρα, που έχει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, οφείλει να την αναδείξει στον καλύτερο δυνατό βαθμό, ώστε να γίνει το νησί ένα από τα πιο περιζήτητα σημεία της Ελλάδας.

Ανταλλαγή ιδεών

Με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης Σπύρος Πέγκας εξήγησε ότι μέσω της «Διπλωματίας των πόλεων» ο Δήμος Θεσσαλονίκης βοηθά τους επαγγελματίες του τουρισμού να παρουσιαστούν με δομημένο τρόπο προς τα έξω, είτε εντός είτε εκτός συνόρων.

«Πρέπει να πάρουμε τις καλές πρακτικές, να τις κάνουμε κτήμα μας και να προχωρήσουμε με τον δικό μας τρόπο» σημείωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι η ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα στις δύο περιοχές γίνεται πράξη όλα τα τελευταία χρόνια από τους πολίτες, λόγω και της Εγνατίας Οδού.

Τέλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γιώργος Χονδρογιάννης σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες ώστε να ξαναβρεθεί η Κέρκυρα στην πρώτη θέση του τουρισμού όσον αφορά τις επισκέψεις σχολείων της Θεσσαλονίκης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα