Θεσσαλονίκη καλεί Μάλτα!

Τουριστικό χαλί «στρώνει» η δράση του δήμου «Διπλωματία Πόλεων», εν όψει της αεροπορικής σύνδεσης των δύο πόλεωνΑποστολή στη Μάλτα
Μαρία Μαθιοπούλου

Ετοιμη να υποδεχθεί τους Μαλτέζους τουρίστες δηλώνει η Θεσσαλονίκη, εν όψει της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης που ξεκινά στις 4 Απριλίου η Ryanair. Σε μια προσπάθεια να προετοιμάσει το έδαφος, η δράση «Διπλωματία Πόλεων» του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενη από ξενοδόχους και επαγγελματίες τουρισμού της πόλης, βρέθηκε χθες στη Βαλέτα για να παρουσιάσει τον προορισμό και να αναδείξει τις αρετές του. 

Αλλωστε, με δεδομένο ότι οι Μαλτέζοι τουρίστες αγαπούν τη διασκέδαση, το καλό φαγητό και τα ψώνια, η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσει ιδανικό προορισμό. Σήμερα, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων των Μαλτέζων επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη ετησίως είναι μόλις 2.000, με την προοπτική ανάπτυξης των τουριστικών ροών από τη Μάλτα να είναι μεγάλη. Η Μάλτα, μάλιστα, μπορεί να γίνει σημαντική δεξαμενή άντλησης τουριστών για τη Θεσσαλονίκη, καθώς, από τους 400.000 κατοίκους της, περί το 60% ταξιδεύει συστηματικά στο εξωτερικό, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ενώπιον των τουριστικών Αρχών της χώρας ο ιδιοκτήτης του θεσσαλονικιώτικου πρακτορείου Silver Holidays -με παρουσία 25 ετών στη μαλτέζικη αγορά- Στέφανος Χατζημανώλης.

Η πρόσκληση

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας απηύθυνε κάλεσμα στους Μαλτέζους να ανακαλύψουν τη Θεσσαλονίκη, την οποία, όπως είπε, δεν γνωρίζουν. Εξέφρασε δε την ελπίδα η παρουσία της ελληνικής αντιπροσωπίας στη μαλτέζικη πρωτεύουσα να είναι η αρχή για μια όμορφη σχέση ανάμεσα στις δύο πλευρές και να ενισχύσει τους τουριστικούς δεσμούς τους. 

«Η Θεσσαλονίκη με τη μοναδική της ιστορία και γεωγραφία αξίζει να ανακαλυφθεί και να γίνει προορισμός για τους Μαλτέζους» ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής Στρατηγικής Ανάπτυξης του Οργανισμού Τουρισμού της Μάλτας Leslie Vella, ο οποίος σημείωσε πως, πέραν των τσάρτερ, η αναβάθμιση της σύνδεσης με την απευθείας γραμμή από τη Θεσσαλονίκη θα δώσει τη δυνατότητα στους Μαλτέζους να εξερευνήσουν την πόλη, αλλά και στους Θεσσαλονικείς να επισκεφθούν τη Μάλτα. Την προοπτική ανάπτυξης και των δύο προορισμών υπογράμμισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής Μάρκετινγκ του Οργανισμού Τουρισμού της Μάλτας Carlo Micallef, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό να ανοίξει ο δρόμος για να υπάρχουν τουριστικές ανταλλαγές. Ο κ. Micallef παρουσίασε τον προορισμό της Μάλτας, τονίζοντας ότι κατάφερε το 2018 να προσελκύσει 2.598.690 τουρίστες. Οι Ελληνες τουρίστες ήταν πέρυσι 17.676.

Τους λόγους για να επισκεφθεί κανείς τη Θεσσαλονίκη, από τη μακρά ιστορία της, τα πάνω από 100 μνημεία της, τους σύγχρονους ρυθμούς της, τα φεστιβάλ και τη διασκέδασή της μέχρι την έντονη γαστρονομική της ταυτότητα, παρουσίασε από την πλευρά της η επικεφαλής της δράσης «Διπλωματία Πόλεων» Ιωάννα Μηταφτσή. 

Ο δε προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μίλτος Νικολάου μίλησε για τις δυνατότητες που έχουν οι τουρίστες μέσω της Θεσσαλονίκης να επισκεφθούν περιοχές μεγάλου τουριστικού ενδιαφέροντος στην κεντρική Μακεδονία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα