«Ονειρα» του Βενιζέλου για νέα συγκυβέρνηση

«Αδειασμα» στη Φώφη με πρόταση για συνεργασία με Ν.Δ.! Και ύμνοι για Παπαδήμο και… ΠαπανδρέουΑμετανόητος και προκλητικός παραμένει ο Ευάγγελος Βενιζέλος! Ξέχασε τα δεινά που προκάλεσε στη χώρα και στους Ελληνες η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ανοίγοντας την πόρτα στο ΔΝΤ και την υπερασπίζεται, όπως κάνει επίσης για την κυβέρνηση Παπαδήμου και τη συγκυβέρνησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, που έριξαν τη χαριστική βολή. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βάζει την ίδια στιγμή τρικλοποδιές στη Φώφη Γεννηματά, καθώς, παρά την προσπάθειά της να κρατήσει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ., ο ίδιος βλέπει θετικά μία νέα συγκυβέρνηση του τύπου του 2012…

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά Βενιζέλο – Σαμαρά», ανέφερε πως αυτό «θα μπορούσε να είναι και ένα σύνθημα κολακευτικό για εμάς. Θα έλεγα και ότι δεν ξεχνά όχι μόνο Βενιζέλο – Σαμαρά, αλλά δεν ξεχνά και την κυβέρνηση της ευρύτερης συνεργασίας, την κυβέρνηση Παπαδήμου, και δεν ξεχνά, θα μου επιτρέψετε να προσθέσω, την κυβέρνηση Παπανδρέου, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, γιατί υπήρξε μία συνέχεια. Εγώ υπερασπίζομαι όλη αυτή την περίοδο» είπε, για να εξαπολύσει τις πρώτες βολές κατά της Φ. Γεννηματά.

Και πρόσθεσε: «Μπορεί να μην την υπερασπίζονται πρωταγωνιστές της περιόδου αυτής, διότι υπάρχουν και λάθη, υπάρχουν και αντιφάσεις, αναμφίβολα, δεν ήταν καθόλου εύκολο να διαχειριστείς μία τέτοια πρωτόγνωρη κρίση, κολοσσιαία κρίση, αλλά πάντως έγινε μία προσπάθεια, η οποία ήταν συνεχής».

Εκτός γραμμής

Στη συνέχεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος περνάει στο… παρασύνθημα, βάζοντας ευθέως θέμα κυβέρνησης συνεργασίας ΚΙΝ.ΑΛ. και Ν.Δ., κόντρα στην επίσημη γραμμή του κόμματος, που θέλει να αποτελέσει τον τρίτο πόλο. «Θα ήταν λάθος για την παράταξή μας να χαρίσει την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, την κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων αρχικά, δύο κομμάτων στη συνέχεια, στη Ν.Δ. Εμείς εγγυηθήκαμε προγραμματικά το έργο της κυβέρνησης αυτής» είπε, για να καταλήξει: «Λύση δεν είναι η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ., λύση δεν είναι μία μονοκομματική κυβέρνηση, η οποία θα είναι αιχμάλωτη των χειρότερων εκδοχών της». Επιτέθηκε επίσης την ίδια στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα τόσο για την οικονομική πολιτική όσο και για την υπόθεση της Novartis.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα