Επιμένει ο Λυκουρέζος στην αγωγή κατά της Παπακώστα

Λυκουρέζος: «Ατυχέστατη η αναδίπλωσή της, παραβίασε νόμο που ψήφισε»Ικανοποιημένος από την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αλλά και συγκινημένος από το κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό του, εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος λίγες ώρες αφότου επέστρεψε στο σπίτι του. 

Ο γνωστός ποινικολόγος, μιλώντας σε τηλεοπτικές εκπομπές χθες το πρωί, δήλωσε ότι κακώς το όνομά του συνδέθηκε με τη μαφία των φυλακών και τόνισε ότι πολύ σύντομα θα αποδειχθεί πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εις βάρος του. Στη συνέχεια εξέφρασε την εκτίμηση πως ορισμένοι κύκλοι προσπάθησαν να δώσουν πολιτική χροιά στο θέμα και επιτέθηκε στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, σημειώνοντας πως δεν προτίθεται να αποσύρει την αγωγή που κατέθεσε εις βάρος της.

Οπως είπε, η κυρία Παπακώστα παραβίασε κατά τρόπο βάναυσο άρθρο πρόσφατου νόμου, ο οποίος απαγορεύει και θεωρεί παράνομο σε κρατικούς φορείς να εκφράζονται κατά αυτόν τον δυσμενή τρόπο σε περιπτώσεις κατηγορουμένων πριν την αμετάκλητη (απόφαση).

«Θα επιμείνω, η αναδίπλωση ήταν ατυχέστατη και το αρχικό κείμενο παραμένει με απόλυτη σαφήνεια» συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Σημειώνεται πως στον ποινικολόγο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ κατέβαλε και χρηματική εγγύηση, ύψους 50.000 ευρώ.

Στο πλευρό του από την αρχή της περιπέτειάς του βρίσκονταν η κόρη του Μαρία – Ελένη και τα δύο παιδιά από τον πρώτο του γάμο, Ιάσονας και Μαρίνα. Μάλιστα, στο άκουσμα της απόφασης του ανακριτή η Μαρία – Ελένη έβαλε τα κλάματα και έπεσε στην αγκαλιά του πατέρα της. Τον ίδιο ενθουσιασμό έδειξε και η ηθοποιός Νατάσα Καλογρίδη, η οποία επίσης βρισκόταν στο πλευρό του από την αρχή της περιπέτειάς του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα