Διάλογο για τα προγράμματα στον Τύπο ζητούν οι εκδότες από Τσακαλώτο – Παππά

Επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, έστειλε τη Δευτέρα η Ενωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών……(ΕΙΗΕΑ) ζητώντας τους να την καλέσουν άμεσα σε διάλογο, ώστε από κοινού να συνδράμουν στη δημιουργία των κατάλληλων προγραμμάτων, που θα ενισχύσουν τις επιχειρήσεις έκδοσης εφημερίδων, μετά και την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

«Την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, με πρωτοβουλία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κατατέθηκε σε υπό ψήφιση νομοσχέδιο τροπολογία με την οποία προβλέπεται η “ενίσχυση των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας και περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων, μέσα από προγράμματα που θα καταρτίζονται με κοινές αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής και Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης”» αναφέρεται στην επιστολή, ενώ υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους.

Η Eνωση από την πρώτη στιγμή χαιρέτισε την εξέλιξη αυτή, επισημαίνοντας ότι απομένει να αποδειχθεί στην πράξη η κυβερνητική βούληση για άμεση υλοποίηση. «Παρακαλούμε, λοιπόν, κύριοι Υπουργοί να λάβετε άμεσα την πρωτοβουλία διαλόγου με την ΕΙΗΕΑ και να μας καλέσετε άμεσα σε συνάντηση εργασίας, ώστε να μας πληροφορήσετε για τις σκέψεις σας και να σας συνδράμουμε στην κατάρτιση των προγραμμάτων που προβλέπονται σε αυτή τη διάταξη νόμου με έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης, παρέχοντάς σας την πληροφόρηση για τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας και θέτοντάς σας τη θεσμική εμπειρία μας για τα αναγκαία κριτήρια και τις διαδικασίες εφαρμογής» καταλήγει η ανακοίνωση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα