Συνελήφθη παιδίατρος στη Θήβα για ασέλγεια σε οκτάχρονη

Ποινή 16 μηνών με αναστολή σε 78χρονο σάτυρο του Βόλου

Δύο κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων συνταράσσουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα την ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα τη Θήβα και τον Βόλο.

Στην πρώτη περίπτωση πρωταγωνιστής είναι παιδίατρος της Θήβας, ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελία οκτάχρονης, κατά τη διάρκεια εξέτασης στο ιατρείο του την έβαλε να θωπεύσει τα γεννητικά του όργανα.

Μόλις το παιδί βγήκε από το εξεταστήριο, εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του τα εφιαλτικά λεπτά που έζησε. Η γυναίκα, οργισμένη, κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και όταν η ανήλικη επιβεβαίωσε σε παιδοψυχολόγο όσα έγιναν, υπέβαλε μήνυση εις βάρος του, με αποτέλεσμα ο γιατρός να συλληφθεί χθες το μεσημέρι. Η δεύτερη περίπτωση παρενόχλησης, που είχε συγκλονίσει το 2014 τον Βόλο και αναβίωσε πρόσφατα στις δικαστικές αίθουσες, αφορά ένα εννιάχρονο αγόρι, το οποίο εξομολογήθηκε στους γονείς του πως κάθε φορά που πήγαινε για διακοπές στους παππούδες του ένας 78χρονος γείτονας του έδειχνε τα γεννητικά του όργανα και τον καλούσε να τα χαϊδέψει, προτείνοντάς του μάλιστα να κατεβάσει και ο ίδιος το παντελόνι του.

Το κουβάρι της ανατριχιαστικής αυτής υπόθεσης ξετυλίχθηκε όταν οι γονείς του παιδιού τού είπαν να πάει για διακοπές στους παππούδες του. «Δεν θέλω να ξαναπάω εκεί» φέρεται ότι απάντησε ο μικρός, ενώ σπάζοντας τη σιωπή του ανέφερε το όνομα του 78χρονου προσθέτοντας ότι «δεν είναι καλός άνθρωπος».

Η υπόθεση έφτασε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου τον Νοέμβριο του 2017, με τον συνταξιούχο να κηρύσσεται αθώος. Η υπόθεση όμως ανατράπηκε και με παρέμβαση εισαγγελέα ασκήθηκε έφεση. Μετά την εξέταση σε δεύτερο βαθμό το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή στον συνταξιούχο, ο οποίος μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου του δήλωσε αθώος.