Στη Ρωσία με το τρένο του ο Κιμ για να δει τον Πούτιν

Η Β. Κορέα ψάχνει στήριξη στη Μόσχα

Αφού η σχέση Ντόναλντ Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είχε «happy end», ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έστρεψε το ενδιαφέρον του προς το «αντίπαλο δέος», τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο θα συναντηθεί αύριο στο Βλαδιβοστόκ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συμβούλου επί διεθνών υποθέσεων του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση του Πούτιν με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.
Οπως τόνισε ο Ουσακόφ, το ταξίδι του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία είναι το πρώτο που θα κάνει στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του στη θέση του προέδρου του Κρατικού Συμβουλίου της Βόρειας Κορέας στις αρχές Απριλίου.

Το τετ α τετ

Ο Ουσακόφ, αναφερόμενος στο περιεχόμενο των συνομιλιών που θα έχουν οι δύο ηγέτες, είπε ότι θα συζητήσουν διάφορες πτυχές των διμερών σχέσεων, ότι αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε πολιτικά, οικονομικά και πολιτιστικά θέματα και σε θέματα ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος, επισημαίνοντας ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθεί η ειρηνική διευθέτηση του πυρηνικού ζητήματος στην Κορεατική Χερσόνησο.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα μεταβεί στο Βλαδιβοστόκ με το αγαπημένο του θωρακισμένο τρένο, το οποίο θα μεταφέρει και μια συνοδεία 230 ατόμων! Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα «Kommersant», η συνάντηση των δύο ηγετών θα λάβει χώρα στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο Απω Ανατολής, στο Βλαδιβοστόκ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, η Νότια Κορέα φαίνεται ότι αντιμετωπίζει θετικά την επίσκεψη Κιμ στη Ρωσία και τη συνάντησή του με τον Πούτιν, διότι αυτή ενδέχεται να δώσει ώθηση στην προσπάθεια αποπυρηνικοποίησης της Πιονγιάνγκ.