Δικαίωση για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας- Θράκης

Νίκη και στο Εφετείο στην κόντρα με τη HeinekenΔικαίωση και στο Εφετείο για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης στην πολυετή δικαστική κόντρα με τον κολοσσό της Heineken και τη θυγατρική της εταιρία στην Ελλάδα, την Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία, το Tριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, δικάζοντας ως Εφετείο, απέρριψε τις εφέσεις που άσκησαν δύο πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Α.Ε. κατά της πρωτόδικης καταδίκης τους πέρυσι για συντονισμό αντιανταγωνιστικών πρακτικών στην Ελλάδα.

Τον Ιούνιο του 2018 οι διευθύνοντες σύμβουλοι με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών κρίθηκαν ένοχοι για παράβαση του νόμου περί ανταγωνισμού κατά τα έτη 2011-2014 βάσει του άρθρου 44 του Νόμου 3959/2011. Αλλα υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου της Heineken τα οποία εμπλέκονταν πριν από το 2011 απέφυγαν πιθανή ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Κατάχρηση

Το Tριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, που έκρινε ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη εφάρμοζαν εν γνώσει τους πρακτικές αποκλεισμού και αποκλειστικότητας εις βάρος τόσο των καταναλωτών όσο και των ανταγωνιστών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κάνοντας κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης των προϊόντων της Heineken στην ελληνική αγορά ζύθου.

«Αυτή η απόφαση είναι ακόμη μία ήττα και ακόμη ένα δριμύ κατηγορητήριο κατά της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και της Heineken NV, η οποία φέρει την τελική ευθύνη για τις θυγατρικές της παγκοσμίως. Η Heineken θα πρέπει εν τέλει να πληρώσει το τίμημα για τις διαρκείς και συστηματικές αντιανταγωνιστικές πρακτικές της στην Ελλάδα» σχολίασε ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, ένας εκ των ιδρυτών της Ζυθοποιίας Μακεδονίας-Θράκης, που διαθέτει μερίδιο αγοράς της τάξης του 6% μέσω της μπίρας Βεργίνα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα