Εκτός πολιτικής μένει ο Αρβανιτόπουλος, που μετακομίζει στις ΗΠΑ για να διδάξει

Αφήνει (προς το παρόν;) την πολιτική και αφοσιώνεται στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος Οπως δήλωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας, δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Πειραιά στις προσεχείς εθνικές εκλογές και μεταβαίνει στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στη Βοστόνη, όπου θα ξεκινήσει διδασκαλία στην ιστορική σχολή διεθνών σχέσεων Fletcher School του πανεπιστημίου Tufts, εκεί όπου υπάρχει και η έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος ως πανεπιστημιακός καθηγητής και έχοντας περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του στη Βοστόνη δέχτηκε την πρόσκληση-πρόκληση να αναλάβει μια τόσο σημαντική θέση σε ένα από τα πλέον διακεκριμένα πανεπιστήμια. Ετσι το ερχόμενο διάστημα, εντός του καλοκαιριού, θα μετακομίσει στις ΗΠΑ και από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει να διδάσκει. Ως εκ τούτου δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επικείμενες εθνικές εκλογές, χωρίς βεβαίως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να λέει ότι εγκαταλείπει την πολιτική.

Σημειώνεται ότι η ιστορική σχολή διεθνών σχέσεων Fletcher School του πανεπιστημίου Tufts εγκαινίασε τον Σεπτέμβριο του 2001 την έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής». Η έδρα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» βασίζεται στην εναλλαγή επισκεπτών καθηγητών, κυρίως από την Ελλάδα, οι οποίοι διδάσκουν σε μεταπτυχιακό και προπτυχιακό επίπεδο για ένα ή δύο χρόνια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα