Στο Μαξίμου ο Αποστολάκης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε χθες το απόγευμα στο Μαξίμου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος ΑποστολάκηςΤο βασικό θέμα της συνάντησης φέρεται ότι ήταν η κατάσταση που επικρατεί στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συζητήθηκαν και τα Ελληνοτουρκικά.

Οι ημέρες του Πάσχα είναι περίεργες και η Τουρκία συνήθως παραμονεύει για να στήσει μια πρόκληση ή προβοκάτσια στο Αιγαίο. Από τη Μεγάλη Πέμπτη ως το Μεγάλο Σάββατο ο πρωθυπουργός θα απουσιάζει στο εξωτερικό πραγματοποιώντας επίσκεψη στην Κίνα, οπότε μια συζήτηση για την ελληνική στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα ήταν αναγκαία. Η ετοιμότητα και η επιφυλακή από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων θεωρούνται δεδομένες τις επόμενες ημέρες, κατά τις οποίες η Αγκυρα έχει δεσμεύσει περιοχές για ασκήσεις στον ευρύτερο χώρο.

Οσον αφορά το θέμα των Ναυπηγείων Ελευσίνας, η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πλέον ούτε λεωφορεία να τους μεταφέρουν στα Ναυπηγεία, αφού η εταιρία από την οποία τα νοίκιαζαν διέκοψε τη συνεργασία λόγω χρεών. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούν από το Πολεμικό Ναυτικό και την ηγεσία του υπουργείου Αμυνας να τους δοθεί ένα οικονομικό βοήθημα για το Πάσχα. Είναι ένα αίτημα που εξετάζεται θετικά από την κυβέρνηση.

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας μοιάζουν με την περίπτωση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Και στις δύο περιπτώσεις εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι, και στις δύο περιπτώσεις πλοία του Πολεμικού Ναυτικού να βρίσκονται στο τελικό στάδιο και να μην μπορούν να ολοκληρωθούν οι εργασίες για τη ναυπήγησή τους και την παράδοσή τους στον Στόλο που τα έχει ανάγκη. Εν προκειμένω, οι πυραυλάκατοι.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα