ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ «ΡΕΚΟΡ» ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ!

Το αλαλούμ με τα έγγραφα, οι δύο όψεις των σεξουαλικών παρεκτροπών και τα χρήματα για εκτρώσεις και εγκυμοσύνες

Από τον
Γιάννη Χ. Κουριαννίδη

Στα απαραίτητα δικαιολογητικά που προσκομίζει ένας υποψήφιος για τη συμμετοχή του στις εκλογές είναι και το πιστοποιητικό γεννήσεως από τον δήμο στον οποίο είναι εγγεγραμμένος. Εδώ και χρόνια λειτουργούν σε όλη τη χώρα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), τα οποία υποτίθεται ότι δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν πολίτες που βρίσκονται μακριά από την έδρα υπηρεσιών του Δημοσίου, αλλά και για την αποσυμφόρηση των εν λόγω υπηρεσιών. Με το ίδιο σκεπτικό θεσμοθετήθηκε και η λήψη του σχετικού πιστοποιητικού και μέσω του διαδικτύου (πλατφόρμα «ΕΡΜΗΣ»).

Τόσο τα ΚΕΠ όσο και ο «ΕΡΜΗΣ» εκδίδουν αντί για πιστοποιητικό γέννησης μία βεβαίωση στην οποία αναφέρονται επί λέξει τα εξής: «Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην παρούσα βεβαίωση προκύπτουν από την κεντρική βάση δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου και ισοδυναμούν με αυτά που τηρούνται στον δήμο (…) και παρέχονται στο πιστοποιητικό γέννησης». Κι όμως, τη βεβαίωση αυτή, που φέρει φαρδιά πλατιά στο πάνω μέρος της το λογότυπο της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν τη δέχονται τα Πρωτοδικεία της χώρας, ζητώντας να τους προσκομιστεί το πιστοποιητικό γέννησης από τον αρμόδιο δήμο!

Η δικαιολογία είναι άκρως αφοπλιστική και αποθεώνει την κυριαρχία της γραφειοκρατίας σε όλο της το «μεγαλείο»: «Αυτό αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, αυτό ζητάμε κι εμείς», κάτι που μας το επιβεβαίωσαν και από το ίδιο το υπουργείο! Το ότι δηλαδή η βεβαίωση αναφέρει ότι αυτή είναι ισοδύναμη με το πιστοποιητικό γέννησης είναι κάτι που προφανώς δεν έχει καμία σημασία για τους μικρόνοες του υπουργείου. Ουσιαστικά, δηλαδή, μιλάμε για ένα κράτος που αυτοαναιρείται, αφού δεν κάνει δεκτά έγγραφα που προέρχονται από τις ίδιες τις υπηρεσίες του!

Είναι το ίδιο ανάλγητο και παράλογο κράτος που, ενώ το υπουργείο Παιδείας του μαθαίνει στα παιδιά του ότι οι σεξουαλικές παρεκτροπές είναι κάτι φυσιολογικό και δεν πρέπει να τις εκλαμβάνουμε ως ανωμαλία, την ίδια στιγμή το υπουργείο Υγείας του θεωρεί ασθένεια τον «τρανσεξουαλισμό», δίνοντας το δικαίωμα στους γιατρούς να εκδίδουν συνταγές με τον κωδικό F64.0 για την εν λόγω «ασθένεια» και μάλιστα με την επισήμανση ότι οι σχετικές ορμόνες για την αύξηση του στήθους δεν θα πρέπει να είναι γενόσημα!

Είναι το ίδιο κράτος που, ενώ επιδοτεί και δικαιολογεί τέσσερις εκτρώσεις ετησίως για κάθε Ελληνίδα, δεν δίνει ούτε ένα ευρώ για τον αγώνα που κάνουν χιλιάδες άλλες για την απόκτηση παιδιού μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης!

Είναι το ίδιο κράτος που αναγκάζει Ελληνες μουσουλμάνους πολίτες με μητρική γλώσσα τα πομακικά να πηγαίνουν σε σχολεία όπου αναγκάζονται να μαθαίνουν τουρκικά, κωφεύοντας εδώ και δεκαετίες στο δίκαιο αίτημά τους για τη δημιουργία δημόσιων (μη «μειονοτικών») σχολείων στα χωριά τους.
Είναι το ίδιο κράτος που χαρακτηρίζει «φασισταριό» και «ακροδεξιούς» όσους διαμαρτύρονται για την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, που μία ευκαιριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία επικύρωσε ενάντια στη βούληση του συνόλου του ελληνικού λαού.

Αυτό το κράτος, που κατατρώγει και αποσυνθέτει το έθνος, πρέπει να το καταργήσουμε και να το υποκαταστήσουμε το συντομότερο δυνατόν, διότι πλέον απειλεί ανοιχτά τη ζωή μας, την κοινωνία και την εθνική μας υπόσταση. Οι επικείμενες τρεις εκλογικές μάχες ας γίνουν η αρχή για την αλλαγή αυτή. Αρκεί να κάνουμε όλοι το χρέος μας.

*Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης
[email protected]

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα