Τα διέλυσαν όλα! Εδωσαν λάθος συντάξεις, 100 ευρώ λιγότερα

Αναστάτωση σε χιλιάδες συνταξιούχους. Τους επιστρέφουν άρον άρον σήμερα τα ποσάΤον τίτλο του πλέον αναξιόπιστου φορέα φαίνεται ότι κερδίζει επάξια ο ΕΦΚΑ, που έκανε χθες ακόμη μια οδυνηρή για τους συνταξιούχους «γκάφα», πιστώνοντας σε περισσότερα από 15.000 άτομα συντάξεις «κουρεμένες» έως και κατά 100 ευρώ. Το νέο λάθος αναμένεται να διορθωθεί σήμερα με την πίστωση του υπόλοιπου ποσού στα «θύματά» του.

Οι απόμαχοι της εργασίας διαπίστωσαν ότι οι συντάξεις που τους προπληρώθηκαν λόγω Πάσχα ήταν μειωμένες σε σχέση με τα ποσά που θα έπρεπε κανονικά να λάβουν χθες το πρωί. Το γεγονός ότι ήταν «κουρεμένες» σε αρκετές περιπτώσεις από 50 έως και 100 ευρώ προκάλεσε αναστάτωση και εκνευρισμό.

Λίγες ώρες μετά και, αφού οι διαμαρτυρίες των συνταξιούχων είχαν φτάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες, εκδόθηκε ανακοίνωση από τον ΕΦΚΑ στην οποία αναφερόταν: «Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα πιστωθεί το υπόλοιπο καταβλητέο ποσό που παρουσιάστηκε μειωμένο σε λογαριασμούς μικρής μερίδας συνταξιούχων λόγω τεχνικού προβλήματος στο αρχείο πληρωμών». Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη και, όπως όλα δείχνουν, ούτε και η τελευταία φορά που ο ΕΦΚΑ υποπίπτει σε ένα τραγικό λάθος σε βάρος των δικαιούχων του.

Ανάλογη «γκάφα» με τις συντάξεις είχε γίνει και τον Ιανουάριο. Επίσης, κάθε μήνα σωρεία λαθών εντοπίζεται στα ειδοποιητήρια των εισφορών για τους μη μισθωτούς, ενώ ακόμη και σήμερα εκατοντάδες ασφαλισμένοι, αν και καταβάλλουν τις εισφορές τους, φαίνονται να μην είναι δικαιούχοι παροχών υγείας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα