Πυρά και σε Πατούλη από τον «αδιάβαστο» υπουργό

Αδιάβαστος πιάστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αφού δεν γνωρίζει τους νόμους που έχουν την υπογραφή του, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό, γιατί εκτός από πολιτικός είναι και γιατρός! Ειδικότερα, μετά την απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) τη Μ. Τρίτη να κινήσει αυτεπάγγελτη πειθαρχική διαδικασία εναντίον του κ. Πολάκη για τις επίμαχες δηλώσεις του αναφορικά με τον ψυχίατρο και μέλος του ΙΣΑ Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός έστρεψε τα πυρά του και στον πρόεδρο του ΙΣΑ.

«Πού ’σαι, Πατούλη: Είσαι λίγος, ελεγχόμενος και διατεταγμένος για να με “δικάσεις”, όταν για όλη τη βρομιά του χώρου της υγείας έχεις πιει το αμίλητο νερό» έγραψε χθες το πρωί στο facebook ο κ. Πολάκης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος ανήκει «στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, όχι στον ΙΣΑ» και άρα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, ο ΙΣΑ δεν μπορεί να τον παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιό του.

Απαντώντας στον κ. Πολάκη, ο ΙΣΑ αναφέρει πως ο αναπληρωτής υπουργός θα έπρεπε να γνωρίζει τη διάταξη του άρθρου 321, παρ. 1, του ν. 4512/2018 που ψήφισε. Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο, όταν ένας γιατρός διαπράττει ένα παράπτωμα εις βάρος άλλου γιατρού που δεν ανήκει στον ίδιο ιατρικό σύλλογο, τότε αρμόδιος για την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι ο Ιατρικός Σύλλογος του γιατρού που δέχτηκε την επίθεση. Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Κυμπουρόπουλος είναι μέλος του ΙΣΑ, άρα ορθώς κάλεσε τον κ. Πολάκη στο Πειθαρχικό.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα