Ο Μεϊμαράκης σε άλλη γραμμή από την Ντόρα

«Δεν συζητήθηκε ποτέ η ύπαρξη συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ»Διαφοροποιείται από την Ντόρα Μπακογιάννη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για το θέμα του «μεγάλου συνασπισμού» το 2015, όταν κατείχε τα ηνία της Ν.Δ., ενώ παράλληλα επικροτεί την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη.

Σχολιάζοντας την προ ημερών «ιστορική αναφορά» της κυρίας Μπακογιάννη ότι η Ν.Δ. ήταν έτοιμη να συμπράξει σε κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. υποστηρίζει ότι «δεν συζητήθηκε ποτέ συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ», παρά μόνο «συζητήθηκε η σύνθεση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία».
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρει με νόημα ότι «εκείνες τις η
μέρες δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ, υπήρχε η Ελλάδα», ενώ «εγώ ως πρόεδρος της Ν.Δ. τότε ήμουν ο πρόεδρος του αντι-ΣΥΡΙΖΑ. Πώς θα συγκυβερνούσαμε αφού δεν συμφωνούσαμε σε τίποτα;».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπεραμύνεται ωστόσο της ακολουθούμενης γραμμής της Ν.Δ. υπό την ηγεσία του έναντι της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα εκείνη την ταραγμένη περίοδο και επικαλείται τους δύο πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους της Ν.Δ. «Τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Κώστας Καραμανλής αλλά και οι ξένοι ηγέτες μού έλεγαν ότι πρέπει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας παράλληλα τις επιθέσεις που δέχεται εκ των έσω της Ν.Δ. για τη δήλωσή του σχετικά με την πρόταση για Νόμπελ Ειρήνης στον κ. Τσίπρα, κάλεσε κυρίως τους οπαδούς και φίλους της Ν.Δ. να διαβάζουν ολόκληρες τις δηλώσεις του. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι ο ίδιος ουδέποτε τάχθηκε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. εξαίρει την κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, σημειώνοντας πως είναι «η πιο σωστή έξυπνη κοινοβουλευτική κίνηση», καθώς «ο Πολάκης ήταν χυδαίος και το ξέραμε αυτό, ωστόσο ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να τον αποπέμψει ή να είχε ζητήσει να παραιτηθεί μόνος του».

Τέλος, σε συνάντηση του κ. Μεϊμαράκη με τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, οι δύο άνδρες συζήτησαν για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και τα εθνικά θέματα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα