Εκοψαν τις δηλώσεις Βέμπερ για τα Σκόπια

Η Ν.Δ., κάνοντας κοπτοραπτική, αφαίρεσε από το δελτίο Τύπου τη φράση «στην Ευρώπη καλωσορίζουν τη Συμφωνία…»Σε κοπτοραπτική και λογοκρισία στη δήλωση του Μάνφρεντ Βέμπερ κατά την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου για τη Συμφωνία των Πρεσπών επιδόθηκε το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ.!

Συγκεκριμένα, στο επίσημο ενημερωτικό δελτίο Τύπου η αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου να συμβαδίζει με τη θέση της και να αποκρύψει ότι ο ανθέλληνας υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν αποδέχεται την κυρίαρχη άποψη των Ευρωπαίων για το Σκοπιανό, παρέλειψε σκέλος της δήλωσής του. Ετσι αφαίρεσε τη φράση «στην Ευρώπη καλωσορίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών» και προέβαλε μόνο τη φράση «αντιμετωπίζουμε με σεβασμό τις ανησυχίες των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω ζήτημα οι θέσεις Μητσοτάκη και Βέμπερ είναι τελείως αντίθετες, ενώ και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε: «Σε μια οικογένεια υπάρχουν πάντα και διαφορετικές σκέψεις. Ο κ. Βέμπερ σεβάστηκε και κατανόησε τις θέσεις της Ν.Δ. για το θέμα».

Η στάση της Ν.Δ. προκάλεσε την έντονη αντίδραση κομμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τόνισε: «Η Ν.Δ. δεν δίστασε να λογοκρίνει τις δηλώσεις που έκανε ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν Μ. Βέμπερ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκφράζοντας ο ίδιος τη στάση του ΕΛΚ, στο οποίο και ανήκει η αξιωματική αντιπολίτευση… Εάν η Ν.Δ. έχει φτάσει στο σημείο να λογοκρίνει ακόμα και τον Βέμπερ, καταλαβαίνουμε πόσο απομονωμένη είναι η ίδια πανευρωπαϊκά. Και βέβαια, με τέτοιες ανοησίες γελοιοποιείται ακόμα μια φορά στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης» σημείωσε η Κουμουνδούρου.

Αντίστοιχη παρέμβαση έκανε και το Ποτάμι, το οποίο επ’ ευκαιρία χρησιμοποίησε τον Βαυαρό πολιτικό ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για να… ξεπλυθεί από την αμαρτία υπερψήφισης της συμφωνίας.

Η εκπρόσωπος του κόμματος Κατερίνα Μπακογιάννη τόνισε: «Είναι προφανές ότι το καλωσόρισμα του κ. Βέμπερ στη συμφωνία απέχει πολύ από το “έγκλημα” και “προδοσία” που συνεχίζει να χρησιμοποιεί η Ν.Δ. για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα