Περίεργο γκάλοπ για τον Μαρινάκη στον Πειραιά!

Οι… έτοιμες απαντήσεις και η ερώτηση για το εάν ο Π. Κόκκαλης είναι διαπλεκόμενοςΠερίεργη τηλεφωνική δημοσκόπηση διεξάγεται τις τελευταίες ημέρες στον Πειραιά. Εταιρία δημοσκοπήσεων τηλεφωνεί και καταγράφει τις προθέσεις των πολιτών του πρώτου λιμανιού της χώρας για τις δημοτικές εκλογές.

Ωστόσο δεν περιορίζεται μόνο στην αποτύπωση της βούλησης των πολιτών, αλλά -αντίθετα- μέσω των ερωτήσεων διαφαίνεται προσπάθεια καθοδήγησης και εκμαίευσης των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», οι οποίες έφτασαν στην εφημερίδα από πολίτες που έτυχε να κληθούν μέσω του τηλεφώνου να απαντήσουν τις ερωτήσεις της συγκεκριμένης δημοσκόπησης.

Η συνέντευξη

Αν και το γκάλοπ αφορά τις δημοτικές εκλογές στον Πειραιά, είναι εντυπωσιακό ότι γίνεται προσπάθεια να εντοπιστούν οι διαθέσεις και οι απόψεις των Πειραιωτών ως προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά και τις τελευταίες κόντρες του με την κυβέρνηση. Μάλιστα, οι πολίτες που λαμβάνουν μέρος σ’ αυτή την τηλεφωνική δημοσκόπηση κλήθηκαν να απαντήσουν πώς τους φάνηκε η πρόσφατη συνέντευξη του κ. Μαρινάκη στον Real FM και το Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ σε άλλη ερώτηση ζητείται η γνώμη των ερωτώμενων αν πιστεύουν ότι «είναι μεγάλη ή όχι η προσφορά του κ. Μαρινάκη στον Πειραιά».

Πάντως, γίνεται εμφανής ο σκοπός της καθοδήγησης των απόψεων των πολιτών και της χειραγώγησης του αποτελέσματος στην ερώτηση που αφορά τον Πέτρο Κόκκαλη. Συγκεκριμένα, η δημοσκοπική ερώτηση που απευθύνεται στους ερωτώμενους είναι: «Πιστεύετε ότι ο Πέτρος Κόκκαλης είναι διαπλεκόμενος;».

Κατά τα άλλα, στην τηλεφωνική αυτή έρευνα μετρώνται κανονικά όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι του Πειραιά αλλά και τα πιθανά δίδυμα του δεύτερου γύρου για τη δημαρχία της πόλης. Επίσης, υπάρχει και η ερώτηση αν πιστεύουν οι πολίτες ότι θα κερδίσει ξανά τον δήμο ο Γιάννης Μώραλης. Το τελευταίο στοιχείο σε συνδυασμό με το διαφορετικό ύφος και είδος των ερωτήσεων για τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Κόκκαλη ενδεχομένως υποδηλώνει και τους εντολείς που παρήγγειλαν τη συγκεκριμένη τηλεφωνική δημοσκόπηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα