Ηταν λάθος, κύριε πρόεδρε

Τελικά, είναι να απορεί κανείς με τη λογική με την οποία αντιμετωπίζουν κάποιοι μέσα στη Ν.Δ. τις Ενοπλες Δυνάμεις. Από την εποχή Σαμαρά – Βενιζέλου και το άθλιο παιχνίδι που γινόταν σε βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις περικοπές και με τις καθυστερήσεις στην επιστροφή των αναδρομικών, μέχρι σήμερα, κάποιοι θέλουν να αποκόψουν το κόμμα από κοινωνικές ομάδες που παραδοσιακά το στήριζαν. 

Γι’ αυτό μας έκανε εντύπωση ότι οι συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον σχεδιασμό που του έκαναν στο πλαίσιο των εορτασμών του Πάσχα δεν ενέταξαν μια επίσκεψή του σε ένα στρατόπεδο. Κάτι βέβαια που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος τη ναυτική βάση Κιριαμαδίου, στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί.

Από την άλλη, είναι ατόπημα και λάθος ότι κανείς εκ των συνεργατών του κ. Μητσοτάκη δεν επέμεινε στην αναγκαιότητα μιας τέτοιας επίσκεψης, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο, καθώς οι προκλήσεις της Αγκυρας συνεχίζονται καθημερινά. Καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης -που ναι μεν έχει βεβαρημένο πρόγραμμα όλες αυτές τις ημέρες- να βρισκόταν για μια σειρά από λόγους κοντά στους μονίμους και τους εφέδρους που υπηρετούν σε χαλεπούς καιρούς την πατρίδα.

Αυτό που έγινε από το επιτελείο του ήταν λάθος. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο για συμβολικούς, αλλά και για πραγματικούς λόγους, έπρεπε να είναι εκεί – να τσουγκρίζει αβγά με τους φαντάρους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, να είναι κοντά σε όλους αυτούς που απουσίαζαν από τα σπίτια τους αυτές τις ημέρες, για να καταλάβουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι δίπλα τους. Είναι δίπλα σε αυτούς που, με πενιχρούς μισθούς, φυλάττουν νύχτα – μέρα Θερμοπύλες. Που είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση. Και δεν θα ήταν λαϊκισμός, αλλά πράξη σεβασμού.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το λάθος θα διορθωθεί. Και πως, άμεσα, ο κ. Μητσοτάκης θα διορθώσει την παράλειψη των συνεργατών του και θα δείξει άμεσα ότι στηρίζει τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη τους. Να μην αφήσει άλλα κόμματα να κάνουν ψηφοθηρικό πάρτι, γιατί απλά κάποιοι συνεργάτες του δεν ξέρουν το DNA της παράταξης – το οποίο είναι απόλυτα ταυτισμένο με έννοιες όπως η πατρίδα και η θρησκεία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα