Ξέφρενο μπαράζ τουρκικών προκλήσεων ακόμη και μέσα στις ημέρες των εορτών

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι πτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά τις ημέρες του Πάσχα……με την Αγκυρα να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να προωθήσει τα αναθεωρητικά της σχέδια στο Αιγαίο μέσω των ενόπλων δυνάμεων, όπως έγραψε η «κυριακάτικη δημοκρατία» στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, στο οποίο αποκάλυψε το άκρως απόρρητο υπόμνημα για τις τουρκικές προκλήσεις που έστειλε η Ελλάδα στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ.

Σύμφωνα με το υπόμνημα, η πρόσφατη δράση της Τουρκίας είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Γι’ αυτό, άλλωστε, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις ήταν σε κατάσταση ετοιμότητας καθ’ όλη τη διάρκεια των πασχαλινών εορτών, ώστε να αντιμετωπίσουν όλες τις απειλές.

Οι Τούρκοι «ξεσάλωσαν», κλιμακώνοντας διαρκώς τις αεροπορικές προκλήσεις. Χθες το πρωί, τρεις σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν F-16 και τα άλλα δύο F-4, προχώρησαν σε παραβιάσεις μεταξύ Λήμνου και Λέσβου, στη Ρόδο και ανάμεσα σε Χίο και Σάμο. Την ίδια ώρα, οι παραβιάσεις συνεχίστηκαν και λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, οπότε δύο τουρκικά μαχητικά F-16 εντοπίστηκαν στην Παναγιά, κοντά στις Οινούσσες.

Να σημειωθεί πως η τουρκική προκλητικότητα υπήρξε έντονη όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Μόνο τη Μεγάλη Παρασκευή καταγράφηκαν 13 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα