Από Πέμπτη η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 15 ΜαΐουΑρχίζει μεθαύριο Πέμπτη η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 15 Μαΐου και τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν την Κυριακή 5 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. 

Κατά τη διενέργεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας, μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρο Καφούνη, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αποτελούν πλέον έναν παρωχημένο θεσμό, που δεν βοηθά τη λειτουργία της αγοράς.
«Παρ’ όλα αυτά, οι επιχειρήσεις θα ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών, προσφέροντας αξιόπιστα προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές» συμπλήρωσε ο κ. Καφούνης. Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτές οι ενδιάμεσες εκπτώσεις να είναι οι τελευταίες, αφού οι έμποροι βρίσκονται σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου για την κατάργησή τους.

Το ισχύον πλαίσιο

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο του ν. 4177/2013, ως ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι ορίζονται καταρχήν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ωστόσο μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε περιφέρεια με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά τη γνώμη του τοπικού εμπορικού συλλόγου.

Στις περιφερειακές ενότητες για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί απόφαση που να ανατρέπει όσα ισχύουν από το γενικό πλαίσιο, η φετινή ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδος θα είναι από τις 2 έως τις 15 Μαΐου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα