ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις του Ιουνίου

Από την Πέμπτη 30 Μαΐου μέχρι και την Τρίτη 4 Ιουνίου αναμένεται να καταβληθούν συνολικά περίπου 2.825.900 κύριες και 1.229.100 επικουρικές συντάξεις στους 2.555.000 δικαιούχους τους. Αναλυτικότερα, οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Ιουνίου από τον ΕΦΚΑ, ανά πρώην ταμείο, είναι οι εξής:

1 Την Πέμπτη 30 Μαΐου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δημοσίου και την ίδια ημέρα θα καταβληθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους του ΙΚΑ, του ΝΑΤ και οι προσωρινές συντάξεις στους δικαιούχους των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

2 Από τον ΟΑΕΕ οι συντάξεις θα πιστωθούν τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και την ίδια ημέρα θα πληρωθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους του ΟΓΑ.

Οσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις, η πληρωμή τους από το ΕΤΕΑΕΠ θα γίνει την Τρίτη 4 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι τα αναλυτικά εκκαθαριστικά με τον επανυπολογισμό των κύριων συντάξεων, βάσει του νόμου Κατρούγκαλου (νόμος 4387/2016), δεν πρόκειται ούτε αυτή τη φορά να γνωστοποιηθούν στους συνταξιούχους.

Οπως όλα δείχνουν, θα επιβεβαιωθούν οι πρόσφατες εκτιμήσεις έγκυρων νομικών, σύμφωνα με τις οποίες η έκδοση των νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων (όπως πρέπει να γίνει, δεδομένου ότι, υποθετικά, οι κύριες συντάξεις επανυπολογίστηκαν) θα γίνει από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα