ΕΤΑΔ: Διαγωνισμός για την πώληση ή τη μίσθωση ακινήτων του Δημοσίου

Ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την πώληση ή τη μίσθωση ακινήτων του Δημοσίου αρχίζει στις 10 Μαΐου η ΕΤΑΔ. Στην ομάδα των ακινήτων που θα διατεθούν περιλαμβάνονται τρία «Ξενία» (Χίου, Κομοτηνής και Εδεσσας), δύο τουριστικά περίπτερα στους Δελφούς, διαμερίσματα στο Κολωνάκι, στο Μαρούσι και το κέντρο της Αθήνας, πολυώροφο κτίριο στην Καλλιθέα, καθώς και εμπορικά ακίνητα.

Οπως ανακοίνωσε η ΕΤΑΔ, οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αξιοποίησης των ακινήτων. Στην ομάδα ακινήτων που θα διατεθούν με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ξεχωρίζουν:

• Το «Ξενία» Χίου. Κατασκευάστηκε το 1958 και έχει δυναμικότητα 50 κλινών. Βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο της πόλης της Χίου, κοντά στην παραλία Μπέλα Βίστα. Ενδείκνυται για τη μετατροπή σε boutique hotel λόγω της εξαιρετικής θέσης του.

• Το «Ξενία» Εδεσσας. Κατασκευάστηκε το 1963 (προσθήκες το 1998) και έχει δυναμικότητα 74 κλινών. Βρίσκεται στην περιοχή Παράδεισος της Εδεσσας, κοντά σε μεγάλο αριθμό αξιοθέατων. Διαθέτει υπόλοιπο δόμησης (βρίσκεται σε οικόπεδο 7,9 στρμ.).

• Το «Ξενία» Κομοτηνής. Κατασκευάστηκε το 1965 και βρίσκεται κοντά στην κεντρική πλατεία της πόλης. Αποτελείται από δύο πτέρυγες και έχει δυναμικότητα 46 κλινών. Βρίσκεται σε οικόπεδο 18 στρεμμάτων, με αποτέλεσμα να έχει σημαντικό υπόλοιπο δόμησης. Στην πόλη υπάρχει έλλειψη ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα