Εξηγήσεις Λοβέρδου για τη Novartis!

Καταθέτει την Παρασκευή στους εισαγγελείς με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίαςΕξηγήσεις για τις υπερτιμολογήσεις τεσσάρων σκευασμάτων της Novartis επί υπουργίας του καλείται να δώσει την Παρασκευή ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είναι το πρώτο -και μοναδικό μέχρι στιγμής- πολιτικό πρόσωπο που περνά το κατώφλι των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς για την πολύκροτη υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. 

Ο πρώην υπουργός Υγείας θα καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, λίγες ημέρες μετά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, την οποία και ο ίδιος υπερψήφισε. Αλλωστε αρνείται κάθε παράνομη συνδιαλλαγή με τη Νovartis, αποδίδοντας την εμπλοκή του σε σκευωρία, ισχυρισμό που αναμένεται να υιοθετήσει και ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δικαίωμα την Παρασκευή να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας. 

Πάντως, αν και από την πολύμηνη έρευνα των εισαγγελέων δεν έχουν βρεθεί χρήματα που να συνδέουν τον Ανδρέα Λοβέρδο με τα μαύρα ταμεία της φαρμακοβιομηχανίας, οι τιμολογήσεις των φαρμάκων Gilenya, Tasigna (150 mg και 200 mg) και Lucentis καθώς και η αύξηση του τζίρου της Novartis την περίοδο από τον Απρίλιο του 2011 έως τον Μάιο του 2012, όσο εκείνος βρισκόταν στο τιμόνι του υπουργείου, στάθηκαν ικανά να τον θέσουν στο στόχαστρο της έρευνας.

«Πλυντήριο»

Κι αυτό, καθώς συνδυάστηκαν με μαρτυρικές καταθέσεις, χειρόγραφες σημειώσεις και βίντεο από την εσωτερική ενημέρωση στελεχών της εταιρίας αλλά και εικονικά τιμολόγια διαφημιστικής εταιρίας, η οποία φέρεται ότι λειτουργούσε ως «πλυντήριο» μαύρου χρήματος. Ηδη οι υπεύθυνοι της επίμαχης εταιρίας αλλά και μέλη επιτροπών που τιμολόγησαν τα εν λόγω φάρμακα έχουν ήδη πάρει προθεσμία για να προετοιμάσουν τις ανωμοτί εξηγήσεις τους. 

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες κι ενώ η προεκλογική μάχη για την Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να αρθεί και η… ομηρία των πέντε πολιτικών προσώπων που παραμένουν υπό διερεύνηση από τις εισαγγελικές Αρχές για ενδεχόμενη εμπλοκή τους στο σκάνδαλο. Κι αυτό καθώς οι εισαγγελείς θα αποφανθούν εάν το σκέλος της έρευνας που αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Αδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά θα τεθεί στο αρχείο ή θα ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους.

Την ίδια ώρα, στα χέρια της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς επεστράφη από τη Βουλή και η δικογραφία για τον πρώην υπουργό Μάριο Σαλμά, που αφορά την υπόθεση των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα