Στήριξη και… με βερμούδες στον Πολάκη

Επιμένει ο Τσίπρας να προστατεύει με κάθε τρόπο τον υπουργό, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να βράζουν εναντίον του«Τρανταχτή» στήριξη στον Παύλο Πολάκη παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας με την κοινή εμφάνιση που έκαναν οι δύο την Τρίτη σε παραθαλάσσια ταβέρνα του Ρεθύμνου. Ο κ. Τσίπρας θέλησε με αυτόν τον τρόπο να στείλει ηχηρό μήνυμα όχι τόσο στην πλευρά της αντιπολίτευσης, που -ως γνωστόν- από καιρό ασκεί δριμύτατη κριτική κατά του κ. Πολάκη, αλλά κατά βάση στο εσωτερικό του κόμματός του, όπου η κατάσταση «βράζει» μετά την απαράδεκτη επίθεση που εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Σε χαλαρή διάθεση, ο πρωθυπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, φορώντας βερμούδες αμφότεροι, βρέθηκαν σε ταβέρνα στο Ροδάκινο, η οποία δεν απέχει πολύ από τον Αργουλέ Σφακίων, το χωριό δηλαδή του κ. Πολάκη. Στη φωτογραφία που διακινήθηκε στο διαδίκτυο ο Αλέξης Τσίπρας εικονίζεται με υψωμένο το αριστερό χέρι, σαν να καλεί τον σερβιτόρο, και απέναντί του βρίσκεται φαρδύς πλατύς, άνετος και χαλαρός ο Παύλος Πολάκης, επίσης με καλοκαιρινή αμφίεση.

Ασπίδα

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος προ ημερών άπλωσε δίχτυ προστασίας στον υπουργό του, ανακοινώνοντας ότι θα μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, δείχνει να αγνοεί επιδεικτικά όσους στον ΣΥΡΙΖΑ -και είναι πολλοί- του λένε ότι θα πρέπει να τον αποπέμψει, γιατί με τις συμπεριφορές του πλήττει την εικόνα του κόμματος. Οι αντιδράσεις, πάντως, εσωκομματικά δεν λένε να κοπάσουν, καθώς προστέθηκε και η παρέμβαση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και αρθρογράφου Παύλου Κλαυδιανού, με την οποία εμμέσως ζητεί από τα πειθαρχικά όργανα της Κουμουνδούρου να καλέσουν τον «αψύ Σφακιανό».

«Ατυχώς, η δική μας πλευρά, για ακόμη μία φορά, έδωσε πάσα στον αντίπαλο. Η ανάρτηση του Π. Πολάκη προκαλεί βλάβη και περίσπαση στο πιο κρίσιμο σημείο της μάχης. Είναι φανερό ότι ο σύντροφος εκτιμά, διότι ως τώρα δεν τον έχει εγκαλέσει ποτέ κανένα όργανο, ότι έχει αυτό το περιθώριο να παρεμβαίνει επί παντός επιστητού και πιο συχνά με προβληματικό τρόπο» σημείωσε ο κ. Κλαυδιανός.

Είχαν προηγηθεί άλλες καταδίκες για τον Πολάκη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ανδρέας Ξανθός κ.ά.), στις οποίες ξεχώρισε η κάθετη αντίδραση του Νίκου Φίλη. «Ο κ. Πολάκης δεν εκπροσωπεί με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος, το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκπροσωπεί, επίσης, αλλά αδικεί την προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει τον αγώνα των οικογενειών τους και των ίδιων των ΑμεΑ» ήταν το σχόλιο του κ. Φίλη.

—-

«Στα σκαριά» το ραντεβού με τον Τσακαλώτο για τις παροχές

Για τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται το κρίσιμο ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με θέμα την οριστικοποίηση των μέτρων, μόνιμων και εφάπαξ, για την ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, στα οποία προσδοκά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη μεσαία τάξη, εν όψει βεβαίως των εκλογών και με στόχο το κυβερνών κόμμα να ανατρέψει τα προγνωστικά. Μεταξύ των μέτρων αυτών συγκαταλέγονται η 13η σύνταξη, που μένει να φανεί αν θα είναι ακόμα ένα επίδομα και μέχρι εκεί ή κάτι μόνιμο, καθώς και η μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες. Τον τόνο της παροχολογίας έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος σε συνέντευξή του εμφανίστηκε υπεραισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας. «Πάρα πολύς κόσμος καταλαβαίνει ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα, έχει επιστρέψει η ανάπτυξη, πάνε πολύ καλά οι εξαγωγές, αρχίζουν και γίνονται επενδύσεις» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος στον ραδιοφωνικό σταθμό Prisma 91,6 της Πρέβεζας, υπογραμμίζοντας πως «αυτά που υποσχεθήκαμε τον Σεπτέμβριο του 2015 στις εκλογές τα κάναμε σιγά σιγά, έχουμε πρόσβαση στις αγορές, δεν μειώθηκαν οι συντάξεις». Για τα υπερπλεονάσματα ανέφερε πως «τώρα που είμαστε εκτός Μνημονίου, μπορούμε να σχεδιάζουμε πολιτικές χωρίς να περιμένουμε το τέλος του χρόνου», γιατί «εμείς ξέρουμε πώς πάει η οικονομία και έχουμε δείξει ότι κάνουμε πολύ καλύτερους υπολογισμούς από τους υπολογισμούς που κάνουν οι θεσμοί».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα