Μυρίζει μπαρούτι! Νυχτερινή εξέγερση σε 12 πόλεις της Αλβανίας κατά του Ράμα

Μυρίζει μπαρούτι στην Αλβανία! Αρκετές χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν ξαφνικά χθες το βράδυ...

... στήνοντας οδοφράγματα και αποκλείοντας τις εθνικές οδούς σε 12 πόλεις, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις που έχουν αρχίσει εδώ και περίπου τρεις μήνες, σε μια προσπάθεια να πιέσουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Εντι Ράμα να παραιτηθεί και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Η αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας ότι έγινε νοθεία στις βουλευτικές εκλογές του 2017, οργανώνει διαδηλώσεις και έχει διακόψει τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο, όμως η κυβέρνηση απορρίπτει τις κατηγορίες. Η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν νόμιμη την κυβέρνηση και έχουν καλέσει την αντιπολίτευση να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο και να συμμετάσχει κανονικά στις τοπικές εκλογές της 30ής Ιουνίου.

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπασά είπε χθες ότι ο Ράμα θα πρέπει να παραιτηθεί και στη συνέχεια το κόμμα του θα συνομιλήσει με το Σοσιαλιστικό για τη συγκρότηση μιας μεταβατικής κυβέρνησης που θα αναλάβει να προετοιμάσει τις επόμενες «ελεύθερες και δίκαιες εκλογές». «Καλώ τους Ευρωπαίους και τους διεθνείς φίλους μας να μην τιμωρήσουν την Αλβανία» είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην επικείμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης περί της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία. 

Οι Σοσιαλιστές πάντως διαμήνυσαν πως οι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά, έστω και χωρίς τη συμμετοχή του Δημοκρατικού Κόμματος.