Σύρραξη Πακιστανών με Ρομά

• Ντου αλλοδαπών σε πολυκατοικία στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου αναποδογύρισαν επτά αυτοκίνητα! 
• «Η γειτονιά έχει γίνει γκέτο εμπόρων ναρκωτικών και η Αστυνομία δεν κάνει τίποτα…»Ρεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Στη γειτονιά μας κυριαρχεί η αναρχία». Με αυτή τη φράση, οι κάτοικοι της οδού Ξανθίπης στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης περιγράφουν όλα όσα ζουν τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους πολυπληθέστερους δήμους της βόρειας Ελλάδας και στον πρώτο δήμο σε παιδιά και νέους ανθρώπους στον νομό Θεσσαλονίκης. 

Οι πυροβολισμοί και οι καβγάδες, όπως περιγράφουν, μεταξύ αλλοδαπών -κυρίως Πακιστανών- και Ρομά που κατοικούν στην περιοχή είναι καθημερινό φαινόμενο, με αποκορύφωμα βέβαια το περιστατικό τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς! Οι κάτοικοι δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν ξύπνησαν και είδαν όχι ένα, ούτε δύο, αλλά επτά αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα στην πιλοτή οικοδομής! 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ήταν λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα όταν στο σημείο ακούστηκαν έντονες φωνές και πυροβολισμοί. Οι ταραξίες -αλλοδαποί, σύμφωνα με τους ενοίκους διαμερισμάτων στην οδό Ξανθίπης-, ύστερα από περίπου ένα μισάωρο από την έναρξη του καβγά και όταν άκουσαν τις σειρήνες των αστυνομικών, άρχισαν να το βάζουν στα πόδια. Την επόμενη ημέρα, η γειτονιά του Ευόσμου θύμιζε… εμπόλεμη ζώνη. «Κατεβήκαμε και είδαμε αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, σπασμένα τζάμια και αίμα παντού» σχολιάζει στη «δημοκρατία» κάτοικος. 

Οπως αναφέρει, περίπου 200 αλλοδαποί, πιθανότατα Πακιστανοί, προκάλεσαν μεγάλη φασαρία. «Είναι μάλλον ξεκαθάρισμα λογαριασμών με Ρομά που κατοικούν στα διαμερίσματα της οικοδομής» εκτιμά η αυτόπτης μάρτυρας. 

Από τα επτά αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα τα πέντε ανήκουν σε Ρομά που, σύμφωνα με τους κατοίκους, έχουν καταλάβει τα διαμερίσματα συγκεκριμένου εργολάβου, ο οποίος αδιαφορεί για την τύχη των ακινήτων του, και τα δύο σε Ελληνες. «Τα αυτοκίνητα έχουν διαλυθεί εντελώς» σχολιάζει. 

Οπως εξηγεί η μάρτυρας στη «δημοκρατία», Ρομά που έχουν κάνει κατάληψη στα διαμερίσματα τα νοικιάζουν σε αλλοδαπούς οι οποίοι προκαλούν συχνά καβγάδες, ενώ η ίδια έχει δει να γίνεται και εμπόριο ναρκωτικών. «Η περιοχή μας έχει γίνει γκέτο» σχολιάζει και συμπληρώνει: «Η Αστυνομία δεν κάνει τίποτα, γιατί για να τους βγάλει έξω πρέπει να έχει εισαγγελική εντολή. Ολοι οι γείτονές τους φοβούνται. Κλέβουν ρεύμα από κολόνες της ΔΕΗ» εξηγεί. 

Το οξύμωρο είναι πως για το περιστατικό δεν έχει γίνει καμία καταγγελία στην Αστυνομία, ενώ ο δήμαρχος Πέτρος Σούλας ενημερώθηκε από την… τηλεόραση. «Επιδιώκουμε ηρεμία και γαλήνη στις γειτονιές μας. Ζητούμε καλύτερη αστυνόμευση» αναφέρει.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα