Ταξίδι – γρίφος του Αμερικής στο Φανάρι

Σπεύδει να συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είτε για να υποβάλει την παραίτησή του είτε για να κερδίσει χρόνοΠροάγγελο σημαντικών εξελίξεων αποτελεί το ταξίδι-αστραπή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στο Φανάρι, προκειμένου να συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, ο κ. Δημήτριος είτε θα υποβάλει την παραίτησή του στον κ. Βαρθολομαίο είτε πραγματοποιεί το συγκεκριμένο ταξίδι προκειμένου να κερδίσει χρόνο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρθολομαίος φαίνεται ενοχλημένος με την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου να ταξιδέψει στο Φανάρι για να τον συναντήσει. Κι αυτό διότι υπήρχε συμφωνία ότι ο κ. Δημήτριος θα υπέβαλλε την παραίτησή του αμέσως μετά το Πάσχα. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τη συνάντηση ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το Σάββατο το πρωί, αμέσως μετά την επιστροφή του Οικουμενικού Πατριάρχη από την Πολωνία, την οποία επισκέπτεται με αφορμή την ετήσια «Πορεία των Ζώντων», που είναι αφιερωμένη στα θύματα των ναζιστικών στρατοπέδων. 

Ο κ. Δημήτριος ταξίδευε για το Φανάρι χθες και θα επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες το Σάββατο. Πάντως, αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ξεκάθαρα πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τελεί υπό παραίτηση.

Σύνοδος

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Μαΐου συνέρχεται η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία αναμένεται να ασχοληθεί με τις εκλογές ιεραρχών για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. 

Με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι τη σύνοδο θα απασχολήσει και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής. 

Αξίζει να σημειωθεί πως το Μεγάλο Σάββατο η «New York Post» δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο ανέφερε πως ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, καταβάλλει προσπάθειες ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι διαδικασίες για την κατασκευή του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν. Για τον σκοπό αυτόν έχει καταφέρει να πείσει συνολικά επτά δωρητές. 

Μάλιστα, ένας από αυτούς, ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Καστιματίδης, δήλωσε πως ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης επιθυμεί διακαώς να ολοκληρωθεί ο ναός, ενώ πρόσθεσε ότι οι δωρητές είναι έτοιμοι να συνδράμουν χρηματικά για την κατασκευή του, αλλά μόνο στην περίπτωση που θα αναλάβει τη διαχείριση των χρημάτων μια νέα ομάδα ανθρώπων. 

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά στη «New York Post», «σε περίπτωση που αναλάβει τη διαχείριση των χρημάτων η Αρχιεπισκοπή, τότε δεν πρόκειται να τα δώσουμε».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα