Επιμένει στο αφορολόγητο ο Κυριάκος!

Επανέλαβε την πρόσκληση στον Τσίπρα να συνυπογράψει την τροπολογία του. Τι του απαντούν τα κυβερνητικά στελέχηΑπό την κεντρική αγορά του Χαλανδρίου επανέλαβε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρόσκληση – πρόκλησή του προς τον Αλέξη Τσίπρα να συνυπογράψει την τροπολογία που θα καταθέσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου. Πρόθεση του κ. Μητσοτάκη είναι να προσδώσει στην πρωτοβουλία του χαρακτήρα λαϊκής απαίτησης που συμπυκνώνεται στην κουβέντα των πολιτών «δεν αντέχουμε άλλο, οι φόροι πρέπει επιτέλους να μειωθούν». «Ελπίζω, όταν ο κ. Τσίπρας τελειώσει επιτέλους τις διακοπές του με τον κ. Πολάκη, να δεήσει να απαντήσει στην πρόσκλησή μου» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και, θέλοντας να δώσει έμφαση στην ατζέντα του για τη μείωση των φόρων, ανέφερε ότι ένας συνταξιούχος με σύνταξη 750 ευρώ, ο οποίος σήμερα δεν πληρώνει καθόλου φόρο, από 1/1/2020 θα πληρώσει 442 ευρώ ετησίως φόρο, αν δεν αρθεί η μείωση του αφορολογήτου.

Τη μείωση των φόρων και την προστασία της μεσαίας τάξης ο κ. Μητσοτάκης τις συνδέει με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων προκειμένου να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος. Με συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα «Le Soir» ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους των υψηλών πλεονασμάτων από το 2021.

Ανοιχτές θύρες

Τα κυβερνητικά στελέχη, από την πλευρά τους, προαναγγέλλουν την καταψήφιση της «γαλάζιας» τροπολογίας και υπενθυμίζουν την προ ημερών δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για το αφορολόγητο. «Ο κ. Μητσοτάκης κρούει ανοιχτές θύρες για το αφορολόγητο, όπως είχε κάνει και με την περικοπή στις συντάξεις» τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου, προαναγγέλλοντας νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. «Η Ν.Δ. θα κληθεί να ψηφίσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα φέρει η κυβέρνηση και όχι το αντίστροφο» σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης. Στο ίδιο μήκος κύματος ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να κάνει…. φόλοου, όταν το καλάθι έχει ήδη μπει». «Μέγιστη πολιτική υποκρισία» καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ο Σωκράτης Φάμελλος. 

Η Χαριλάου Τρικούπη, παρά την κριτική της στον κ. Μητσοτάκη, θα ψηφίσει την τροπολογία της Ν.Δ. «Θα στηρίξουμε οποιαδήποτε τέτοια πρόταση, όχι μόνο επειδή την καταθέσαμε πρώτοι, αλλά κυρίως επειδή είναι κοινωνικά δίκαιη και αναγκαία» ανέφερε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Μαστρογεωργίου -στον απόηχο της δήλωσης Μητσοτάκη- ανέφερε ότι το κόστος της επανόδου της 13ης σύνταξης υπολογίζεται στα 2,5 δισ. ευρώ. Αφησε όμως ανοιχτό το θέμα της στάσης της Ν.Δ. στη Βουλή, εκτιμώντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για εφάπαξ επίδομα προεκλογικού χαρακτήρα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα