Επιδρομές θανάτου στη Μ. Ανατολή

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας. Ο Νετανιάχου ζητά «μαζικά πλήγματα» κατά της Χαμάς και της Ισλαμικής ΤζιχάντΑπό τον
Γιώργο Τραπεζιώτη

Tύμπανα πολέμου ηχούν -ξανά- στη Μέση Ανατολή, με την ένταση να κορυφώνεται τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας -οι 12 χθες- στη διάρκεια των ισραηλινών επιθέσεων, ενώ τέσσερις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από τις περισσότερες από 250 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν λίγο νωρίτερα από την παλαιστινιακή πλευρά.

Οπως μετέδιδε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε πως δύο Παλαιστίνιοι, ο Μπιλάλ αλ-Μπάνα και ο Αμπντουλάχ Αμπού αλ-Ατα, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τα πλήγματα στον παλαιστινιακό θύλακα, ως απάντηση για την εκτόξευση ρουκετών εναντίον των εδαφών του. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ γνωστοποίησε ότι σκότωσε έναν διοικητή της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας σε μια «στοχευμένη επιδρομή», όπως τη χαρακτήρισε ο στρατός, με τους Παλαιστίνιους να δηλώνουν πως ήταν η πρώτη τέτοια ενέργεια από τον πόλεμο του 2014 στον παλαιστινιακό θύλακα. 

Από την πλευρά τους μάλιστα οι Ισραηλινοί, επιθυμώντας να νομιμοποιήσουν τα χτυπήματα, τόνιζαν ότι ο Χάμεντ Αχμεντ Αμπέντ Χούντρι ήταν υπεύθυνος για τη μεταφορά κεφαλαίων από το Ιράν σε ένοπλες παρατάξεις στη Γάζα.

Αντίποινα

Η ένταση πάντως αναμένεται να κλιμακωθεί, καθώς ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ζήτησε από τον στρατό της χώρας να συνεχίσει «τα μαζικά πλήγματα» εναντίον στόχων της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για τις ρουκέτες που συχνά εκτοξεύονται από τον παλαιστινιακό θύλακα, αλλά παράλληλα και να ενισχύσει την παρουσία του γύρω από αυτόν. «Εδωσα εντολή στον στρατό να συνεχίσει τα μαζικά πλήγματα εναντίον των τρομοκρατών στη Λωρίδα της Γάζας και ζήτησα να ενισχυθούν οι δυνάμεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας με άρματα μάχης, πυροβολικό και δυνάμεις του πεζικού» τόνιζε στη σχετική ανακοίνωσή του ο Νετανιάχου.

—-

Οργισμένη αντίδραση του σουλτάνου μετά τον βομβαρδισμό του Anadolu

Οι αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ άλλων, έπληξαν και τα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, γεγονός που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία και το Anadolu θα συνεχίσουν να ενημερώνουν τον κόσμο για την ισραηλινή τρομοκρατία και τις ωμότητες στη Γάζα και άλλες περιοχές της Παλαιστίνης, παρά τις επιθέσεις» έγραψε στο twitter ο «σουλτάνος», την ώρα πάντως που οι ΗΠΑ δικαιολογούσαν απόλυτα την ισραηλινή στάση, κάνοντας λόγο για «νόμιμη αυτοάμυνα». Από την πλευρά του, ο ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή Νικολάι Μλαντένοφ δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Εθνη εργάζονται με όλες τις πλευρές για να επικρατήσει ηρεμία στη Γάζα, καλώντας σε άμεση αποκλιμάκωση της κατάστασης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα