Νέος σταθμός του... Θεοχαρόπουλος Travel

Με φιλοφρονήσεις η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Τουρισμού και... πυρά από Καμμένο!

Τα νέα καθήκοντά του ανέλαβε χθες ο πολιτικός καιροσκόπος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ως υπουργός Τουρισμού, διαδεχόμενος την Ελενα Κουντουρά, υποψήφια πλέον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Η τελετή παράδοσης - παραλαβής πραγματοποιήθηκε με αμοιβαίες φιλοφρονήσεις, με την κυρία Κουντουρά να αποχωρεί ύστερα από τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες στο τιμόνι του υπουργείου και τον κ. Θεοχαρόπουλο, «τουρίστας» της πολιτικής, να βιώνει ακόμα μία πολιτική μετάλλαξη. 

«Η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την προοδευτική συμμαχία διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για τη συμπόρευση δυνάμεων στη βάση και της πρόσφατης προγραμματικής συμφωνίας» δήλωσε προκλητικά ο νέος υπουργός, δηλώνοντας μάλιστα την... αποφασιστικότητά του αυτή η συμφωνία «να προωθηθεί και στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής». Αυτό -όπως είπε- «έχει ενοχλήσει πολλούς, αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωράμε μπροστά, να μιλάμε με το έργο μας». Αυτή η φράση έκανε πολλούς να αναρωτηθούν ποιο ακριβώς έργο εννοούσε ο πολιτικός τυχοδιώκτης, που δεν έχει ποτέ εκλεγεί με την ψήφο των πολιτών αλλά λειτουργεί πάντα με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον. 

Από την πλευρά της η Ελενα Κουντουρά συνόψισε τα πεπραγμένα της θητείας της, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα προσέλκυσε αυτά τα χρόνια επιπλέον 9.000.000 τουρίστες, φτάνοντας το 2018 τα 33.000.000 μαζί με τους επισκέπτες της κρουαζιέρας. Την ίδια στιγμή η συνεισφορά των τουριστικών μεγεθών στην οικονομία, όπως είπε, υπολογίζεται σε 37,5 δισ. ευρώ, ποσοστό 20,6% στο ΑΕΠ της χώρας. Προσδιόρισε δε τον ρυθμό ανάπτυξης του τουρισμού ως 3,5 φορές υψηλότερο του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής και της ευρωπαϊκής οικονομίας. 

Την ίδια ώρα, πάντως, νέο μήνυμα προς την πρώην στενή του συνεργάτρια Ελενα Κουντουρά (χωρίς πάντως να την ονοματίσει) έστειλε χθες ο Πάνος Καμμένος. Από την Ηπειρο, όπου περιόδευσε εν όψει ευρωεκλογών, ανάρτησε μια φωτογραφία στον λογαριασμό του στο twitter από την επιγραφή με τη ρήση του μητροπολίτη Ιωαννίνων Σπυρίδωνος περί αχαριστίας: «Υπάρχει εν αμάρτημα του οποίου ουδεμία ποτέ δεν υπάρχει συγχώρεσις: Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ».