ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Σύμπαντες οι πολιτικοί μας κάνουν ότι δεν βλέπουν τι γίνεται με την ομογένειαΑπό τον
Γιώργο Χαρβαλιά

Είναι πράγματι παροιμιώδης η αναισθησία του ελληνικού πολιτικού κόσμου απέναντι στα όσα υφίσταται η βορειοηπειρωτική ομογένεια από τη μαφιόζικη κυβερνητική συμμορία του Εντι Ράμα. Μία συμπαγή εθνική μειονότητα έχει σε όμορο κράτος η πατρίδα μας, που έτυχε να μείνει εκτός των συνόρων της νεότερης Ελλάδας από ένα καπρίτσιο της Ιστορίας. Και αντί να τη φυλάει ως κόρη οφθαλμού, την έχει εγκαταλείψει στη μοίρα της, απροστάτευτη, να λειτουργεί ως «σάκος του μποξ» διαδοχικών αλβανικών καθεστώτων.

Δεν είναι απλώς πολιτική διακρίσεων ή ένα είδος κρατικού «bullying» αυτό που γίνεται εις βάρος των Ελλήνων της Αλβανίας. Αποτελεί μεθοδευμένη επιχείρηση κατατρομοκράτησης με στόχο την υφαρπαγή περιουσιών και την αναγκαστική εκδίωξη από τις πατρογονικές εστίες. Εξυπηρετεί δηλαδή ένα διαχρονικό σχέδιο εθνοκάθαρσης με στόχο τον οριστικό αφανισμό του ελληνικού στοιχείου από τη Βόρειο Ηπειρο.

Οποιαδήποτε άλλη «μητέρα-πατρίδα» θα είχε σπεύσει να υπερασπιστεί όχι μόνο τις ζωές, αλλά πρωτίστως τα δικαιώματα, τα σπίτια και την αξιοπρέπεια των ομοεθνών της, ακόμη και με τα όπλα. Ειδικά το ισοζύγιο δυνάμεων μεταξύ της ξυπόλυτης Αλβανίας και της σημερινής, έστω και οικονομικά καθημαγμένης, Ελλάδας δεν επιδέχεται ούτε συγκρίσεις.

Επιπλέον, η χώρα μας διαθέτει ακόμη ένα όπλο συνετισμού των Τιράνων. Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς που σιτίζονται αμέριμνοι στην Ελλάδα και, όταν πίνουν κάτι παραπάνω, μερικοί από αυτούς (ευτυχώς λιγοστοί) σχηματίζουν με τα χέρια τον δικέφαλο αετό και βγάζουν αναμνηστικές φωτογραφίες σε στρατόπεδα προπαίδευσης.

Εχει πολλούς και εύκολους τρόπους η Ελλάδα να στριμώξει την Αλβανία. Και όμως δεν το κάνει. Σύμπαντες οι πολιτικοί μας, της ήσσονος προσπάθειας και των μειωμένων εθνικών ανακλαστικών, κάνουν ότι δεν βλέπουν και ότι δεν ακούνε.

Ακόμη κι όταν ένα παλικάρι που τόλμησε να υψώσει την ελληνική σημαία εκτελέστηκε για παραδειγματισμό από τους πραιτοριανούς του «ψυχάκια» πρωθυπουργού της Αλβανίας, κανένας Ελληνας βουλευτής δεν βρέθηκε να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του. Μία γενναία Κύπρια ευρωβουλευτής μονάχα το έκανε και οι Αλβανοί, με πλήρη αναίδεια και αποθράσυνση, την κήρυξαν ανεπιθύμητο πρόσωπο.

Σήμερα οι προκλήσεις συνεχίζονται. Και δεν ανοίγει μύτη. Κάτι χλιαρές παραστάσεις από το υπουργείο Εξωτερικών και οι ξύλινες ανακοινώσεις για την τιμή των όπλων από την αξιωματική αντιπολίτευση συνθέτουν πού και πού την ελληνική απάντηση στην επιχείρηση κατατρομοκράτησης των Βορειοηπειρωτών. Ακόμη και οι λαλίστατοι πλειοδότες τζάμπα πατριωτισμού της Νέας Δημοκρατίας, αντί να μιλούν για τον Ράμα, εξαντλούν τις τηλεοπτικές τσιρίδες τους στον… Μαδούρο της Βενεζουέλας.

Είναι αβάστακτη τόση αναισθησία. Αλλά και σήμα κατατεθέν της πολιτικής αγυρτείας που ευδοκιμεί στα ελληνικά κοινοβουλευτικά έδρανα…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα