Διαγωνισμοί στα… κρυφά στον Πειραιά!

Ο Μώραλης παραχωρεί για 99 χρόνια τον Πύργο που το 2014 θα γκρέμιζε, ενώ δίνει για φωτισμό του δήμου 17.000.000 ευρώ!Σε σειρά προεκλογικών διαγωνισμών, στα φανερά και στα κρυφά, προχωράει ο Δήμος Πειραιά. Ετσι προ ημερών προκηρύχτηκε -με ημερομηνία κατάθεσης προσφορών την 12η Ιουνίου- διαγωνισμός για την παραχώρηση του Πύργου Πειραιά για 99 χρόνια, ενώ -χωρίς να υπάρξει αντίστοιχη ανακοίνωση- προκηρύχτηκε διαγωνισμός, προϋπολογισμού άνω των 17.000.000 ευρώ, για την παραχώρηση της διαχείρισης του οδοφωτισμού του δήμου, με ημερομηνία κατάθεσης προσφορών δύο ημέρες μετά τις εκλογές.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης πανηγυρίζει για τον διαγωνισμό παραχώρησης του στοιχειωμένου Πύργου Πειραιά, ενώ είχε ανακοινώσει πριν από τις εκλογές του 2014 πως, αν γίνει δήμαρχος, θα τον κατεδαφίσει! Το κτίριο των 25 ορόφων παραμένει στα μπετά από το 1974 (ο γυάλινος σκελετός κρύβει τη… γύμνια του) και βρίσκεται στο στόχαστρο σχεδόν κάθε δημάρχου Πειραιά εδώ και δεκαετίες. Κάθε δημοτική Αρχή ανακοινώνει την αξιοποίησή του, η οποία ποτέ δεν προχωρά, εν μέσω φημών περί της στατικής του επάρκειας, του θαλασσινού νερού που γεμίζει τα υπόγειά του κ.ά.

900.000 ευρώ

Τώρα ο Δήμος Πειραιά προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση του κτιρίου σε επενδυτή, ο οποίος θα αναλάβει την αποπεράτωσή του και τη διαχείρισή του για 99 χρόνια, με ετήσιο μίσθωμα τουλάχιστον 900.000 ευρώ. Σύμφωνα με την προκήρυξη, η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπνέει στις 12 Ιουνίου, αλλά ακόμα και στην περίπτωση που η σημερινή δημοτική Αρχή επικρατήσει στις δημοτικές εκλογές, θεωρείται σίγουρη η παράταση.

Δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που πραγματοποιείται διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Πύργου Πειραιά. Την περίοδο 1997-1998, όταν δήμαρχος Πειραιά ήταν ο Στέλιος Λογοθέτης, είχε προκηρυχτεί δηµόσιος διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισµός που δεν ολοκληρώθηκε. Σχεδόν πέντε χρόνια μετά, επί δημαρχίας Χρήστου Αγραπίδη, προκηρύχτηκε νέος διαγωνισμός (στον συγκεκριμένο διαγωνισμό επικράτησε η ΑΒΑΞ, χωρίς ποτέ να υπογραφεί σύμβαση και να προχωρήσει το έργο). Αλλά και επί δημαρχίας Βασίλη Μιχαλολιάκου είχαν υπάρξει δηλώσεις περί σοβαρού ενδιαφέροντος από μεγάλο επενδυτή, χωρίς ποτέ να προχωρήσει κάποιος διαγωνισμός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα